Witam,
Sklep z odzieżą damską www_oraya_pl na rynku od grudnia 2007 roku.
Target to kobiety w wieku 14-30 lat.
Jestem otwarty na nowe formy reklamy i współpracy.
Z góry dziękuje za porady/komentarze.
|
Pomogę w reklamie, strategii marketingowej |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam,
Sklep z odzieżą damską www_oraya_pl na rynku od grudnia 2007 roku. Target to kobiety w wieku 14-30 lat. Jestem otwarty na nowe formy reklamy i współpracy. Z góry dziękuje za porady/komentarze.
:-) czy to economist.com?
Niestety nie :-) mimo wszystko z chęcią wysłucham porad
Witam
Mam pytanie - w jaki skuteczny sposób zareklamować naszą działalność- zajmujemy się montażem navigacji i wszelkich gadżetów do Mercedesów. Współpracujemy z firmą z Niemiec- www navisworld com, reklamujemy się głównie przez allegro, od tygodnia mamy reklame w googlach. Co jeszcze? Mam kilka pomysłów ale za każdy inny będe wdzieczny Pzdr Darek
Witam
Info dla "DarekPek" Motoryzacja w owej chwili kwitnie na całego. Ja na Twoim miejscu poszedłbym w kierunku sklepów a zwłaszcza serwisów specjalizujących się w mercedesach. Na Poczcie Polskiej jest możliwość wysyłania listów reklamowych za cos 1zł za sztuke. Napisałbym z 2 góra 3 kartki w tym jedna z tekstem (niezbyt dużo,bo ludzie esejów nie lubią czytać. Krótko zwięźle i na temat)a reszta to ulotki z zdjęciami, krótkim opisem i cenami towarów) Poszukaj po PF firm o owej specjalności i wyślij im choćby nawet te 200 listów to masz koszt 200zł a zobaczysz jaki będzie odzew. Potem po ok 10dniach od wysłania zadzwoniłbym po tych klientach co im wysłałem i powiedział, że taka i taka firma i czy dostali od was pocztę i przypomniał bym się z ofertą. Ludzie po liście będą już Cię kojarzyć, ale i tak im sie mało kiedy chce oddzwaniać i dogadywać, a po rozmowie telefonicznej zawsze ich dobrą przemyślaną rozmową zachęcisz. A co do uniknięcia kosztów związanych z dzwonieniem to proponuje program telefonii internetowej za który płaci się parę zł. za miesiąc a masz możliwość dzwonienia za free na wszystkie telefony stacjonarne.( ja płaca 40 zł i nie mam limitu i w dodatku łącze bez problemów) PS Jakbyś potrzebował coś z reklamy to mogę pomóc gdyż sie nią zajmuje(poligrafia i internet) Pozdrawiam:)
Dziękuje za pomoc- zaczynam przygotowywać jakąś przemyślaną oferte.
Do tej pory klienci znajdowali firmę głównie przez internet, a dokładnie allegro. Dzisiaj zamówiłem w końcu profesjonalny szablon na aukcje który ma być powiązany ze stroną. U nas aukcje maja głównie informacyjną formę- to jest nasza wizytówka i ma być profesjonalnie wykonana. Przygotuję liste warsztatów do jakich moglibyśmy powysyłąć oferte i zrobię tak jak napisałeś powyżej. Co do telefonu to korzystam ze strony nonoh.net- rozmowy na tel stacjonarne są bezpłatne i jakość połączeń jest niezła. Pzdr Darek
Nie ma za co........polecam się na przyszłość.
Jak byś potrzebował kopert firmowych, ulotek, pomocy z grafiką lub internetem to zawsze pomogę. A ja na Twoim miejscu pomyślał bym jeszcze nad jakąś formą reklamy, która mogła by reklamować zarówno Ciebie i Twego pośrednika (sklep,warsztat mechaniczny) potencialnemu klientowi. Np. ja często polecam sklepom mechanicznym, zawieszki na olej, na której jest reklamowany sklep w tle grafiki, a ogólnie ulotka jest reklamowana logiem i danymi mechanika. Sklep zamawia troszkę zawieszek mając na niej swoją reklamę i daje za free mechanikowi, a mechanik sie cieszy bo ma za free zawieszki również swoją reklamą, Wilk syty i owca cała. Jeden i drugi ma reklamę. Zrób coś w podobnym stylu ino np naklejki. Warsztaty lub sklepy lubią pierdoły reklamowe a zwłaszcza jak mają za free i mają korzyści typu własna reklama.
Witam wszystkich Wspaniały wątek który pewnie pomogł dużej ilosciu osob mam nadzieje i ze mi ktoś doradzi.Otwieram Restouracje-karczme w łodzi chce tam miec obiady a takze oranizować wesela, komunie konferencje, wystawy itp. Jaką staregie obrać jak rozreklamować żeby każdy kto bedzie chciał isc na dobry obiad albo zorganizowac wesele itp. pomyśli o mojej firmie.
Prosze o pomoć z góry dziekuje za pomysły.
Witam,
zastanów się jak chcesz i jesteś/będziesz postrzegany przez potencjalnych klientów. Polecam stworzyć jakiś dobry przekaz, charakterystyczny i ze smakiem :) Jeśli restauracja jest w mieście to ulotki w okolicy też wejdą w grę (zależy też od restauracji). Prasa, oraz elegancka strona www. Polecam się w tych dziedzinach Pozdrawiam
Witam zajmuję się wykonywaniem posadzek maszynowych w budownictwie jednorodzinnym, wielorodzinnym, magazynach, garażach i podjazdach.
Obecnie korzystam z reklamy w regionalnej i lokalnej prasie, posiadam stronę internetową, reklamuję się w internetowych katalogach branżowych. Do tego wizytówki, oklejony samochód. W jaki jeszcze sposób trafić do klientów?
Witam
Prawdziwy orzech do zgryzienia to ja mam. Otworzyłem dwa miesiące temu we Wrocławiu Centrum Kosmetyki Męskiej - salon kosmetyczny z przeznaczeniem tylko i wyłacznie dla mężczyz. Przed otwarciem interesu kilka tygodni prowadziłem badania marketingowe czy taki salon w ogóle się przyjmie. I okazało się że kosmetyka męska jest to nisza rynkowa którą warto wykorzystać. Mężczyźni bardzo chetnie korzystają z usług kosmetyczek ale w tradycyjnych salonach czują się skrępowani. Wydaje mi się, że przed otwarciem bardzo starannie przemyslałem całą koncepcje tego projektu - począwszy od lokalizacji poprzez wystrój typowo "męski", nazwę, do doboru zabiegów kosmetycznych dostosowanych do męskiej skóry. Kampania reklamowa również została przeze mnie opracowana. Postawiłem na ulotki, spoty w radiu, darmowe zaproszenia jako nagroda w konkursach radiowych, mailing i banery. Dodam jeszcze, że otwariu towarzyszył tzw. "szum medialny". Gazety, telewizja ogólnopolska i różne portale internetowe zainteresowały się tym, gdyż mój salon jest pierwszym tego typu we Wrocałwiu i drugim w Polsce. Jednak niestety. Nawału klientów nie ma. Zastanawiam się jakie podjąć kroki by rozpromować mój salon. Może popełniłem jakiś błąd marketingowy?? Jeśli ktoś może służyć mi radą będę bardzo wdzięczny.
Witam
Potrzebuje teksty/ hasła reklamowe nowo otwartego KLUBU (dyskoteka) DESEO (po hiszpańsku oznacza pożadanie) Cos wiecej: Klub z Warszawy, w weekend dyskoteka, w tygodniu otwarty jako pub gdzie mozna sie napic piwa, obejrzec mecz, jest full kuchnia (nie tyylko frytki) miejsce dosyc kameralne 3 sale max 200-250 osob wchodzi
grafik05 proponujemy poprostu "BE DESEO!" lub dłuższy "BE DESEO only IN DESEO" jeśli chodzi o większą ilość propozycji zapraszam na PW (nie złamiemy twojego portfela)
Dodatkowo zaproponujemy możliwość logotypu i/lub strony www
Witam otwieram firme prowadząca kursy do matury w Warszawie nazwa to Kursylion potrzebuje jakies hasło reklamowe i jakies nietypowe formy reklamy Organizuje sobie reklame na samochodach nauki jazdy jednego z osrodkow szkolenie i wspolna z nimi oferte.
Pozdrawiam i prosze o pomoc!
Witam
Od roku zajmuję sie sprzedażą markowej odzieży na allegro .Mieszkam w okolicy dużego miasta coraz wiecej klientów dzwoni z zapytaniem czy mogą osobiscie odebrać i zrobić zakupy.Wpadłam więc na pomysł stworzenia sklepu w którym klient umówi sie na indywidualne zakupy . Mój mały sklepik będzie sie mieścił w domku jednorodzinnym na parterze chcę zrobić elegancki wystrój. Oczywiście reklama na allegro i jakaś fajna strona internetowa. Moje klientki to kobiety mobilne więc dojazd ok 15km z centum miasta nie ma znaczenia sa to osoby ok 30-50lat raczej dobrze sytułowane odzież jest dość droga.Nie wiem tylko jak do nich dotrzeć jakie hasło reklamowe, nazwa, logo myślałam o nawie "Galeria outlet".W czasach kiedy każdy jest zagoniony takie zakupy w godz 20 czy 21 byłyby ciekawą propozycją.Potrzebuje wsparcia co do reklamy nie mam zbyt wiele funduszy na reklamę.z góry dziękuję za każdą pomoc. Małgorzata
|
|