Witam zajmuję się dostawą wody źródlanej oraz produkcją płynów do spryskiwaczy techchem/grandhost/pl !
MAM bardzo słaby ruch w firmie oferty rozdawane po firmach oraz strona www nie dają efektu co porazicie!
|
Pomogę w reklamie, strategii marketingowej |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Witam zajmuję się dostawą wody źródlanej oraz produkcją płynów do spryskiwaczy techchem/grandhost/pl !
MAM bardzo słaby ruch w firmie oferty rozdawane po firmach oraz strona www nie dają efektu co porazicie!
Jeśli wykonanie oferty rozdawanej po firmach i strona www zostały dobrze wykonane to proponujemy szybko telemarketing ido tego 1 handlowca. Pora roku jest idealna do twojej branży więc tylko to pomoże... naszym zdaniem oczywiście. Telemarketingiem możemy się zająć ale o tym na PW ponieważ tego typu usługi kosztują.
wykonałem to sam! www/techchem/grandhost/pl daje do oceny!
Witam!
W niedługim czasie rusza mój serwis internetowy Parkingi24.pl. Jest to katalog firm zajmujących się prowadzeniem parkingów strzeżonych w Polsce. Jakie formy reklamy serwisu mogę zastosować do jego reklamy prócz pozycjonowania i mailingu,aby dotrzeć do potencjalnych klientów? Nierstety nie dysponuje dużym budrzetem. Proszę o sugestie.
odwiedzenie parkingow i przedstawienie im oferty
Tak wiem, ale mieszkam w malej miescowosci, w moim miescie sa tylko dwa parkingi strzeozne. Do nich zamierzam się udać w pierwszej kolejności, ale serwis jest ogolnopolski i wlasnie oferta ma być kierowana do firm w naszym kraju.
Telefon. Pobaw się trochę w telemarketing.
Witam
Planuje otworzyc sklepik z art. kolonialnymi (herbata, kawa, fajki wodne, nietypowe elementy wystroju wnetrz, ciekawe prezenty itp - nic co nosiloby znamiona MADE IN CHINA ;-]) w centrum miasta (ok. 200tys mieszkancow i ok 50tys. studentow). Konkurencji brak :). Jaka strategie marketingowa przyjac? Wystroj i oznakowanie sklepu w zasadzie jest juz opracowane. Na poczatek 1-2 miesiac dzialalnosci ze wzgledu na koszty planuje zrobic akcje ulotkowa (uczelnie, licea, zaprzyjaznione knajpy, ewentualnie rozdawanie ulotek w centrum miasta). Forma ulotki: A4 zlozone na trzy i na 4 stronach informacja o asortymencie, na dwoch zewnetrznych slogan reklamowy i mapka z lokalizacja. Docelowa grupa odbiorcow: studenci, licealisci, turysci i rzesza osob ceniacy sobie ciekawy asortyment w dobrej cenie i jakosci. Oczywiscie plan zaklada nie szastac ale i nie zalowac na reklamie ;) - wsio zalezy od obrotow. Licze tez na dzialanie poczty pantoflowej :>. Plany na przyszlosc: - stronka www - na razie bez sprzedazy - reklama w radiowezle studenckim - wynajecie bilbordu w okolicy najwiekszej uczelni badz centrum (nie znam jeszcze kosztow wiec to jest do przemyslenia) - ogloszenie w prasie lokalnej - torby ekologiczne z nadrukiem firmowym - informacja w katalogach firm Co szanowni forumowicze poradza w sprawie strategii dla takiej dzialnosci najlepiej w rozbiciu na okres poczatkowy i pozniejszy. -- pozdr grovas
Witaj Tech-Chem
Zacznijmy od początku. Nie wiem czy tylko mnie się tak wydaje, ale łączenie sprzedaży wody źródlanej, która służy głównie do picia z płynem do spryskiwaczy który raczej się do tego nie nadaje to nie jest najlepszy pomysł. O wiele więcej dałoby stworzenie drugiej strony internetowej tylko z płynami do spryskiwaczy. Jednak strona internetowa to zdecydowanie za mało żeby nawiązać kontakt z osobami które ją odwiedzają. Stwórz dobry newsletter który będzie informował twoich klientów o nowych produktach firmy i pozwoli ci utrzymywać stały kontakt z nimi. Taki newsletter pozwoli ci również utrzymać kontakt z osobami, które dopiero zastanawiają się nad zakupem twoich produktów, ale potrzebują więcej informacji lub czasu aby podjąć taką decyzje. Stara marketingowa prawda mówi, że aby klient skorzystał z twojej oferty musi się z nią kilka razy zapoznać. Pojedyncze odwiedzenie strony przez potencjalnego klienta, który później na pewno o niej zapomni na pewno nie służy budowaniu stałej więzi z nim. Nie napisałeś też nic o swojej promocji w Internecie wiec spodziewam się ze w twoim przypadku ona nie istnieje. Warto byłoby wiec zastanowić się nad kilkoma działaniami, które sprowadzą klientów do ciebie. Szczególnie polecam rejestracje w katalogach internetowych, artykuły w serwisach branżowych zarówno dotyczących sprzedawanej przez ciebie wody jak i twojego płynu do spryskiwaczy. Na koniec dobrym pomysłem będzie na pewno wypisanie korzyści które osiągnie klient dzięki zakupie twoich produktów. Pamiętaj ze nie kupuje on fizycznego produktu tylko właśnie korzyści z nim związane. Czyli np. jeśli chodzi o wodę może on kupować: ugaszenie pragnienia, zdrowie, dobre samopoczucie itd. Jeśli masz więcej pytań dotyczących promocji swojej działalności to napisz, chętnie ci pomogę.
Witaj grovas
Na początku radziłbym ci zastanowić się jak wygląda twoja grupa docelowa tzn. kto będzie kupował twoje produkty. Następnie zastanów się jak ustalisz cenę. Czy będzie ona wysoka czy niska? Będzie ona miała znaczny wpływ na pozycjonowanie twoich produktów. Najlepiej sprzedawać drogo, ale jak wiadomo ludzi, którzy wtedy kupią twoje produkty będzie mniej niż w przypadku gdybyś sprzedawał z małym zyskiem. Mało wiem o twoim rynku wiec trudno mi określić jakie jest zainteresowanie wśród poszczególnych grup społecznych ale wydaje mi się ze raczej powinieneś uderzać do młodych ludzi, którzy albo właśnie skończyli studia albo są na ostatnim roku. Jako osoby otwarte na nowości i posiadające już pewne zasoby pieniędzy będą stanowić dużą część twoich klientów. W ich przypadku raczej mały sukces odniesie planowana przez ciebie kampania ulotkowa a już szczególnie bilbord na który przeznaczysz pewnie znaczną część pieniędzy jakimi dysponujesz. Postaraj się stworzyć profesjonalna stronę internetowa, łatwą w obsłudze i przejrzysta oraz dobrze wypromuj ja w Internecie. Nie musisz od razu wydawać pieniędzy na pozycjonowanie, postaraj się najpierw wypromować na forach internetowych, na których są obecni twoi potencjalni klienci. Stwórz bezpłatny kurs parzenia herbaty lub kawy który będziesz przesyłał osobom które zakupią u ciebie produkty lub po prostu zostawią swojego maila aby taki kurs otrzymać. Gdy już będziesz miał ich adresy mailowe, postaraj się regularnie wysyłać do nich ofertę swoich produktów. Oczywiście musi być ona odpowiednio przygotowana, nie może być to kalka z twojej strony internetowej na której umieścisz dobrze przygotowana ofertę zachęcającą do zakupów u Ciebie. Na koniec tak jak pisałem w swoim poprzednim poście, sprzedawaj korzyści. Bo to właśnie je kupuje klient. Jeśli chcesz przedyskutować swoją strategię marketingową napisz do mnie, postaram się doradzić jakie działania powinieneś jeszcze podjąć.
Witam planuje zaożyć własny biznes czyli strone na której będe oferował produkty graficzne czyli logo, wizytówki, layoty, naklejki, papiery firmowe, grafikę na strony, projekty na koszulki itd. potrafię przyzwoicie pozycjonować stronę www i ją tworzyć, mam doświadczenie w tworzeniu grafiki oraz posiadam na to dowody w postacji zwycięstw w konkursach designerskich oraz dyplomów ukończenia kursów graficznych na wyższych uczelniach. Bardzo bym chciał usłyszeć wasze zdanie na ten temat czyli: czy taki interes się opłaca, jak najlepiej go rozkręcić, może jakieś własne wasze rady, no i czy da się działać bez rejestrowania własnej działalnośći gospodarczej, czy raczej wpadnie się w pierwszym tygodniu itd Z góry dzięki za jakieś pomocne rady.
Pozdrawiam Łukasz.
Raczej kiepski pomysl, kiedy nie mozesz wystawic faktury to raczej zapomnij o realizacji zlecen dla firm. Mozesz probowal lapac klientow na umowe o dzielo (zlecenie), ale to juz drugej stronie musi sie chciec w to bawic ;). Otwierajac dzialalnosc pomysl o korzysciach: 2 lata min ZUS-u, mozliwa dotacja z Urzedu Pracy. No i jako firma nie jestes juz "anonimowy". W kwestii pomyslu na promocje sie nie wypowiadam, poczekaj na odpowiedzi znawcow tematu ;). -- pozdr grovas
Witam otwieram w 200 tys miescie Centrum gier konsolowych
Salon gier + turnieje +sprzedaz gier akcespori i konsol + komis + regeneracja plyt + jakas koka kola itp ...obok dwie szkoly (gimnazjum i liceum) + cenrum glownego osiedla w tym miescie jakies propozycje co do poczatkowego marketingu ? bym byl bardzo wdzieczny otwieram to 01.09 wiec co do szkol to fakt niepodwazalny :) z gory dziekuje
Witam,
Czy temat nadal aktualny? Jesli tak to prosze o podpowiedzi jakich form reklamy użyć do promocji serwisu o nieruchomosciach , jak zachęcić sprzedających i kupujących do skorzystania z naszej oferty. Teren działania to wyłącznie wielkopolska i dolnośląski możne delikatnie woj. lubuskie . Posiadam 4 biura kredytowe w miastach 20tys. w których dodatkow chce prowadzic biuro ogłoszen, Prosze o pomoc sugestie. Pozdrawiam
Zadbac, choćby z pomocą agencji, o nagłośnienie w mediach. Poza tym zoptymalizowana witryna, dobre przełożenie tego na wizerunek - to podstawa.
Pozdrowienia i powodzenia, Bartłomiej Juszczyk http://www.adweb.pl Agencja Interaktywna
|
|