|
Pomogę w reklamie, strategii marketingowej |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Proponuję, żeby nie gubić wątków, osoby chcące uzyskać pomoc proszone są o zakładanie nowego tematu ze znacznikiem [Pomoc] .
Bardzo dobry pomysł :)
Val, co się stało, że odpisałaś jednym, jakże krótkim zdaniem? :-)
Urzekła mnie równie konkretna - i jakże trafna decyzja ;)
lol amazonko widze, ze sie starasz :)
A tam :)
Co prawda nie jestem jogurtem i podejrzanie to zabrzmi ;) ale było takie hasło reklamowe: "Oddaje Tobie co kryje w sobie..." ;) - czyli inaczej o całkiem smacznym i apetycznym Marketingu... :) A że są to owoce zawsze i tylko największe, dojrzałe, do tego są naturalne - i u nas Ci ich pod dostatkiem (mamy nawet własne "sady" i "ogrodników" ;)) to tak to po prostu smakuje :) Ot, taka mała wariacja copywriterska w ramach odpowiedzi :) pozdrawiam :) Anna Sz. P.S. A na poważnie, faktycznie jest taka potrzeba, bo podejrzewam, że sami autorzy wątku i szukający pomocy mogli się zagubić. Faktycznie lepiej będzie zarówno od strony wizualnej-czytelności, jak i dla konkretnej sprawy-problemu, kiedy będzie ona przedstawiana standardowo - czyli w konkretnym i zupełnie nowym wątku. I tak każdy kto będzie miał coś do dodania, na pewno to zrobi. pozdrawiam
Ja poprosiłbym o pomoc :)
Sklep kosmetyczny, solarium (1 stojące) i gabinet kosmetyczny ("1" miejsce). Miasto około 6 tyś mieszkańców, konkurencja :) - wyeliminowana ... Wszystko układa się dobrze, chodzi o to, że chciałbym wymyślić coś co przyciągnęłoby więcej klientów ... Tak jakby namówić ich do usług oferowanych. Grupa docelowa: solarium 17- 35, gabinet, około 18 proste zabiegi, 35 - 45 zabiegi Młodzież dojeżdża do szkół poza miasto i tam też korzysta z takich usług. Trzeba byłoby przekonać ich do tego, a starsze osoby zachęcić do wizyty u kosmetyczki .. "Problem" jeszcze taki cena (cena/jakość) ... starsze osoby są bardzo zadowolone, a młodsze twierdzą, że jest bardzo drogo tyle, że max min jest np 14, co rownoznaczne jest z tym gdzie indziej musieliby przeleżeć około 25-30 min ... Po prostu postawiliśmy na jakość i wyszło jednak, że konkurencja odeszła ... Młodzi tego nie rozumieją i wolą położyć się gdzieś na 25 min, często zapłacić więcej i dostać gorszą usługę. Osobiście interesuje się marketingiem w pewnym stopniu ... mam kilka pomysłów ale chciałbym wysłuchać bardziej doświadczonych. ~ w reklamie napewno wykorzystać chciałbym to, że jest to solarium stojące, nie leżymy zaraz po kimś, chociażby jest dezynfekcja nie do końca jest to 100% ~ blisko domu ... działa już około 7 lat, wszystko w jednym miejscu, ~ jakość opalania przewyższa standardy ... Chciałbym jakoś to zebrać w całość, proszę po prostu o pomoc :)
Witam, czy mógłbyś mi podrzucić kilka pomysłow na przeprowadzenie kampanii reklamowej promującej produkt regionalny-sękacz
Proszę o poradę na temat planu kompleksowej reklamy sklepu wielobranżowego.
Ma być on w małej miejscowości. Ludność nie jest tam zbyt zamożna i liczy jakieś 1500 osób Ma być tam sprzedawana odzież używana dobrej jakości sprowadzona prawie za darmo zza granicy oraz artykuły wędkarskie i bardzo różne upominki (od perfum po sztuczną biżuterię) (będzie tam popyt na te artykuły - wiadomo z doświadczenia). Jest tam brak 'dobrej' konkurencji a ta która istnieje jest bardzo 'nieliczna i słaba' Latem jest tam dużo turystów ponieważ miejscowość leży nad dwoma ładnymi jeziorami. Spora część ludności to kobiety w wieku średnim i "zaawansowanym". Z góry dziękuję. Pozdrawiam.
Witam serdecznie,
Moze bedziecie mogli mi pomoc-tzn cos podpowiedziec. Kazde informacje,podpowiedzi moga sie przydac. Chcemy prowadzic spoldzielnie socjalna. Uslugi opiekuncze i szukamy dobrej nazwy (dzieci:opieka na godziny,wypadki losowe,osoby starsze:opieka dzienna) Myslelismy o nazwie z naszych pierwszych liter imion oto one: GMRAJ albo nazwisk:HRTKN i albo pododawac litery albo cos z nich ulozyc. Moze mielibyscie jakies ciekawe pomysly,a moze przyjda Wam do glowy ciekawe nazwy-prosze napiszcie. Chcemy tez miec dzialalnosc NIANIA(pomoc w znalezieniu podopiecznej NIANI lub NIANI podopieczna-baza) i tez chcemydoba nazwe do tego znalesc-wiemy juz,ze dobraniania juz istnieje. Z gory dziekuje za kazda podpowiedz. Pozdrawiam.
Witam...
Widzę iż tu przesiaduje Pan Efekt od czsu do czasu oczywiscie jak inni sie wypowiedza nie bede miał nic przeciwko... Jednakże jedynie Efekt wie o czym sprawa... Dawno temu poprosiłem tutaj o pomoc w ocenie mojego portalu z pracą dla młodych... http://www.job4young.pl Dostałem dosyć sporo sugestii od Pana Efekta co źle co dobrze i takie tam (niewiem czy akurat będziesz Efekt pamiętał o tym portalu) ale idąc dalej ... Powstało nowe dziecko spod ręki tym razem fachowej... Portal ma nową szatę według wskazań Efekta... Jest wypozycjonowany... Jest rozbudowywany o nowe działy... *mieszkania *edukacja *turystyka *forum *i takie mniej ważne ale przydatne... Powiedzcie drodzy fachowcy czy wkońcu jest chodź mała nadzieja na przebicie się...?? Pierwsza odsłona portalu nie wypaliła tak jak przewidział Efekt... Ale to zadziałało na mnie odwrotnie do poddania się, zacisnąłem zęby i parłem dalej.... Idę dalej i nie mam zamiaru się zatrzymać (lepiej spróbować wszystkiego niż za 20lat pluć sobie w gębę że nie spróbowałem wszystkiego) ale potrzebuję troszke wsparcia od was... Jakieś sugestie ,słowa krytyki czy czego kolwiek.... Powiedzcie co o tym szczerze sądzicie. Jak podejsc do tematu od strony marketingu ?? Jak dalej z tym jechać ?? Czy widziecie tutaj coś co warto bardziej lub mniej promować ?? Jak byście się zabrali za to od takiego stanu jaki widzicie ?? Wasze pierwsze ruchy ?? Co byście zrobili ?? Pozdrawiam Ps. Zaczołem wczoraj także nie ma prawie ofert ale idzie dorze :)
Mysle ze dobrym rozwiazaniem byloby wypozycjonowac portal w polskich wyszukiwarkach na slowo:
Praca i to powinno wystarczyc (liczba odwiedzin powinna wzrosnac o jakies 1000%)
Proszę o pomoc w starcie malutkiej firmy (rolety do okien). Jak to zwykle bywa mam niewielki kapitał ale chciałbym przeprowadzić skuteczną reklamę dlatego proszę Was o poradę: jak to zrobić i gdzie. Najpierw przedstawię swój plan:
Reklama w lokalnej gazecie (wyborcza) Reklama w Pośredniku Reklama w google Problemem jest brak na razie własnego miejsca (biznesik w domu) ale jeśli będą zamówienia następnym krokiem będzie otwarcie punktu. Czy reklama w postaci ulotek do domów jest skuteczna? Oczywiście nietrafiona reklama b. szybko doprowadzi do upadku moją firemkę dlatego proszę o Wasze sprawdzone pomysły.
Witam
Proszę o pomoc dla reklamy nowego sklepu i internetowego. Jest to mój pierwszy biznes tego typu. http://www.karcik93.sklepna5.pl to ten sklep. technika dowolna, grupa docelowa 15-35 lat. Chodzi tu o zachęcenie ludzi do zakupu rzeczy po cenach normalnych, czasem tańszych, jednak czasem droższych, z uwzględnieniem rabatu dla każdego nowego klienta,a także opłacalnych akcji promocyjnych. moje gg 9579320. będę wdzięczny za pomoc.
Teraz ja! :) Od niedawna zajmuję się komputerową diagnostyką samochodową (odczyt i kasowanie usterek, ABS, AIRBAG, itp) oraz elektroniką samochodową. Jaka była by w tym przypadku najskuteczniejsza forma reklamy? Mam teren przy głównej trasie Wrocław-Świdnica. Zastanawiam się nad ulotkami, stroną internetową lub wielkoformatową reklamą na terenie posesji (jest przy głównej trasie). Z góry dziękuję za dobrą radę. Pozdrawiam!
|
|