Biznes by miał moc, musi być wsparty reklamą, strategią marketingową.
Jeśli potrzebujesz takowej pomocy możesz spróbować zostawić zadanie dla mnie.
Postaram się pomóc.
Omijam „Radar konsumenta” i szybuję do celu.
Zostaw wiadomość.
Pozdrawiam
|
Pomogę w reklamie, strategii marketingowej |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Biznes by miał moc, musi być wsparty reklamą, strategią marketingową.
Jeśli potrzebujesz takowej pomocy możesz spróbować zostawić zadanie dla mnie. Postaram się pomóc. Omijam „Radar konsumenta” i szybuję do celu. Zostaw wiadomość. Pozdrawiam
Jarek,siemanko deklarujesz się z pomocą więc tak ,jak rozwiązać temat nazwy firmy w planach mam otwarcie studia tańca przy okazji połączyć to z sprzedawaniem ciuchów, mam tez grupę taneczna z którą dajemy pokazy. Do czego zmierzam czy studio ma mieć nazwę grupy tańca i tylko zmienić człon nazwy np "owa grupa "dla studia tańca- "owa studio tańca "metki na ciuchach "owa ciuchy" czy jedna nazwa np. „owa”, czy tak można jedna nazwa zarejestrowana a następne sam sobie dodaję. To samo tyczy się reklamy np. baner czy umieszczać wszystko to czym chcę się zajmować czy wystarczy info o studiu tańca a o reszcie dowiedzieć się będzie można w studiu, proszę o pomoc z góry dziękuje.
Istotne jest stworzenie 2-3 brandów, które będą siebie wspierać nawzajem - wiec pozostaw sobie człon nazwy, który będziesz modyfikował. W grę wchodzą jedynie ciekawe nazwy - Twister Studio, Twist Fashion, "Moda na Twist" itd.
Baner. Rozwiń temat odnośnie wartości- pasji, które chcesz sprzedawać. Odejdź od prezentacji prostych usług, musisz dobijać się do potrzeb ludzi. Pozdrawiam Efekt
dzięki za podpowiedz jak mozesz rozwin bardziej 'dobijac sie do potrzeb' jak mozesz daj jakis przyklad haseł ktore powinny znajdowac sie na banerze mojej działalności czyli studia tanca ,handlu ciuchami i pokazami tanecznymi z gory dziekuje i pozdrawiam
"Wyzwól pasje" - wizualizacja: góry, otwarta przestrzen
"Moda na Styl" - wizualizacja: urban style "Biznes Rekreacja" - wizualizacja - dobrze bawiącej się pary w stylu casual "Pokaż Swój Styl" - wizualizacja: nogi w pozycji - ruchu tanecznym (nogi kobiety oczywiście :)) "Impreza to Żywioł" -- wizualizacja: scena z imprezy, w której każdy wykonuje jakiś mniej lub bardziej ekwilibrystyczny ruch :). "Rodeo" - wizualizacja: ogrodzenie - porównanie tańca do czegoś bardziej ekstrymalnego. Musisz szukać korelacji między tańcem, a grupami społecznymi w obszarze dla nich pewien sposób abstrykcyjnym - to się sprawdza. Pozdrawiam
Efekt, Efekt, dzieki za pomoc czy mogli bysmy bardziej doglebnie porozmawiac na tematy reklamy to moj nr gg 1927078 jak mozesz to sie odezweij pozdrawiam
Klient ma zobaczyć oczami wyobraźni efekt końcowy nauki tańca.
Jakie będzie miał korzyści jeśli skorzysta z twojej oferty? Kim się stanie jeśli zacznie tańczyć? Kogo pozna jeśli zacznie tańczyć, jak zmieni się jego życie jeśli zacznie tańczyć !! Efekt bardzo trafne uwagi.
zalozylem nowy portal poswiecony pracy dla mlodych osob http://www.job4young.pl ,prosze o podpowiedzenie co o tym myslicie co powiniem zmienic czego brakuje i jak powiniem przeprowadzac reklame nie posiadajac zbyt wielkiego zaplecza
Witam dobry człowieku :) Mogę śmiało stwierdzić, że z nieba mi spadłeś Prowadzę firmę, którą prowadzę w domu. Swoje usługi świadczę u klienta. Jestem, można to nazwać "złota rączka - informatyk" - czyli prowadzę serwis komputerowy. Mam legalnie zarejestrowaną firmę itp - w sprawach prawnych jest wszystko ok :) Muszę się przyznać, że mam prawie zerowy ruch w interesie. Jaką kampanię reklamową byś mi doradził? Jaką strategię mam przyjąć? Ja nie jestem fachowcem w tych sprawach - ja znam się tylko na informatyce :) Ulotek już próbowałem, dość duża ilość i oczywiście kilka kampanii (każda z inną ulotką). Plakaty reklamowe też już były w obiegu. Na reklamę w prasie czy w TV mnie nie stać. Powiedz, dobry człowieku - co zrobić, żeby interes przynosił chociaż minimalne dochody, tak aby na ZUS chociaż wystarczyło? Pozdrawiam i mam nadzieję na pomoc :)
Ogłoszenia w lokalnej prasie nie generują Ci ruchu? To nie są chyba duże koszty a i one się zwracają po pierwszym zleceniu.
Witam Specjalista,
prowadzisz swoj biznes z domu - to jest duży problem dla tego rodzaju biznesu, ponieważ ludzie nie mogę Ciebie w łatwy oraz szybki sposób odnaleźć w mieście. Stąd musisz poświęcić bardzo dużo uwagi na telemarketing oraz marketing bezpośredni. Ulotki trawiające do masowego klienta są dobrą formą promocji, lecz jak sam zauważyłeś - nie trafiają do odbiorcy. Jeśli mowisz o formach reklamowych - targetujesz ulotkami oraz w lokalnej prasie - pytanie czy nie powinieneś zacząć rozmawiać z firmą zajmującą się sprzedaża komputerów oraz zestawów komputerowych co do wspólnej kooperacji - oczywiście to Ty musisz wyjść z propozycja... lub otworzyć firmę, która sprzedaje komputery lub komis komputerowy - wtedy nie będziesz miał problemu z małych ruchem w interesie. Rozwiązania przypadku: 1. Dostarczenie informacji - broszury do firmy dotyczącej jak radzić sobie z 'prostymi' przypadkami oraz informacji odnośnie firmy. 2. Telefony po pewnym okresie do klientów z zapytanie: "Czy wszystkie komputery dobrze działają oraz czy wszystko jest sprawne, ponieważ w bieżącej chwili możesz dokonać naprawy... itd!? Bardzo krótko i zwieźle, pozdrawiam
heh... muszę przyznać, że dobre pomysły mi podsunąłeś :)
Chyba pojdę dzisiaj do lokalnej prasy z zapytaniem o reklamę. Jeszcze raz wielkie dzięki :) Mam nadzieję że i ja również będę mógł Ci w czymś kiedyś pomóc :) Pozdrawiam serdecznie i powodzenia :)
Powieneś targetować w wybrane przez Ciebie kilka segmenty, dostarczając dodatkowo informacji z ich branży oraz ogólnie pojetęj wiedzy - bardzo mgliście, ale to jest sposób. Jeżeli mówimy o witrynie internetowej ma bardzo dużo pustej przestrzeni! Wykorzystaj w sposób bardzie dogodny dla konsumenta, Eyetracking - jest na bardzo niskim poziomie. Musisz spojrzeć 'trzeźwym okiem' na grupy HR w firmach. Podsuwając pomysł na poszerzenie biznesu -- praktyki studenckie oraz staże dla absolwentów - portal dedydkowany. Jeśli mówisz o reklamie: ulotki uczelnia; spotkania na uczelniach w ramach prezentacji jednej z firm, którą obsługujesz w zakresie promocji firmy, dobry serwis od strony kuchni, reklama na forach dyskusyjnych, inne. Pozdrawiam
Efekt widze mnie ubiegł hehehe, nieszkodzi hehehe, pozdrawiam !
Ulotki tak ale.... specyficzny rodzaj ulotki taki który zostanie długo z klientem ! Ulotka która bedzie przypominac się co jakis czas ! Ulotka która zostanie z klientem rok , 2 lata , 3 lata ! Czyli co?! Zakładka do książki !!!! Sprawdzona w praktyce, skuteczna !
|
|