|
Pomowienie o innej firmie |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Prawo
Autor
Wiadomość
Mam problem ktoś z konkurencji na gg podszył się za 11 letnia dziewczynkę albo namówił kogoś do sprawdzenia mnie... no i powstał problem bo przez przypadek powiedziałem że oszukali uczniów na książkach tak mi powiedziała jedna znajoma no i niestety to okazało się nie prawdą dodatkowo mówiłem że mają lokal w dziwnym miejscu ze ich nauczyciele sie skarżą (chodziło o hałas z pizzeri) no i że się zwalniają ale to już było ogólnie o nauczycielach lecz odebrano to inaczej. Mąż właścicielki zadzwonił do mnie i mnie zbeształ i powiedział że jego żona będzie się zemną kontaktować i mówili o oskarżeniu. Moja sytuacja jest ciężka jak mam to rozegrać żeby rozeszło się po kościach...?
Jeśli Cię zbeształ i straszył wytoczeniem procesu możesz odbić piłeczkę i poinformować ich, że za to Ty im wytoczysz proces.
14:00:24 GG# 10448334
ja nie wiem bo kolezanka tez sie zapisala ale gdzies w wolsztynie z inna kolezanka 14:01:28 thesuchy (GG #1882045) wolsztynskie szkoly nie sa juz takie dobre 14:01:45 thesuchy (GG #1882045) w tym roku zrobili problem z ksiazkami mianowicie 14:02:05 GG# 10448334 czemu? 14:01:57 thesuchy (GG #1882045) trzeba bylo za nie zaplacic 14:02:05 thesuchy (GG #1882045) a na koniec mieli zwrocic pieniadze 14:02:18 thesuchy (GG #1882045) niestety tych pieniedzy nikt nie otrzymal 14:02:40 GG# 10448334 a gdzie tak bylo? 14:02:55 thesuchy (GG #1882045) English Hause chyba tak sie nazwa nie jestem pewien 14:03:41 thesuchy (GG #1882045) ale na ulicy Kościelnej sie znajduje nad pizzeria 14:03:54 thesuchy (GG #1882045) z ktorej czesto dochodz chalasy 14:04:06 thesuchy (GG #1882045) co utrudnia prowadzenie lekcji 14:04:15 thesuchy (GG #1882045) ich nauczyciele sie skarza 14:04:41 thesuchy (GG #1882045) a inni sie zwolnili i przeniesli do poznania 14:04:47 thesuchy (GG #1882045) poniewaz z nauczycielami jest problem 14:05:57 thesuchy (GG #1882045) germianistow nie ma prawie wcale a anglistow jest okreslona ilosc To fragment tej rozmowy o ktory sie rozchodzi. On krytykował mnie za to potem że słyszał że jestem inny że nie spodziewał się i coś tam jeszcze chciał wymusić nazwisko osoby która mi powiedziała o tych książkach i powiedział że jakby tu mieszkał to by nie dzwonił a osobiście sie stawił i na rozmowie by się nie skończyło. Uznałem to za dowcip.
a za co ja mogę wytoczyć mu proces ? za zbesztanie i straszenie procesem? ale przewaga chyba byłaby po ich stronie a mnie nie stać na dobre adwokata
Ja z tej PRYWATNEJ rozmowy nie wnioskuję, że było jakieś pomówienie, ot zwykłe plotkowanie.
no ok to jest nas dwóch. lecz jak teraz to wytłumaczyć tamtym?
Nie tłumaczyć.
ale przekazałem ci fragment rozmowy a jeszcze wcześniej i potem też reklamowałem swoją szkołę
powiedział że jego żona do mnie jeszcze zadzwoni lub skontaktuje się zemną po przez adwokata. Więc będę musiał coś powiedzieć na swoją obronę. Na końcu powiedział że będzie jeszcze mnie sprawdzał czy dalej pomawiam o ich firmie
Chcieli Cię postraszyć i im się udało. Adwokatowi nie musisz nic mówić, tak samo im. Im dłużej będziesz z nimi rozmawiać tym większą frajdę będą mieli ze straszenia Ciebie. Nie ma podstaw aby twierdzić że ich pomówiłeś, zapomnij o sprawie. W prywatnej rozmowie marszałek Dorn nazwał dziennikarzy ścierwojadami, prezydent nazwał dziennikarkę małpą w czerwonym.
Nie wiem czy chodziło tylko o postraszenie bo koleś był ewidentnie wściekły za to a z innymi szkołami współpracują... jak zadzwoni to co mam powiedzieć? przepraszam czy sie rozłączyć?
Wytoczy Ci proces i dostaniesz dożywocie za plotkowanie? Wybacz, ale jak zadzwoni to powiedz, żeby na drugi raz nie podszywał się pod inne osoby i się rozłącz. Możesz ewentualnie się kajać, kupić mu bombonierkę i napisać 100 razy nie będę plotkował. Wybór należy do Ciebie.
Zadzwoniła do mnie. Tak szybko gadała że rozumiałem co 5 słowo... mam na swojej stronie umieścić jakieś sprostowanie. Mówiła że konsultowała się z adwokatem bo to już drugi raz co ktoś ich pomawia. Jak przyśle mi to emilem to napisze o tym podszywaniu się a na stronie umieszczę te sprostowanie lecz nie było mowy jaka czcionką więc na głównej stronie mam je umieścić.
Albo masz coś więcej na sumieniu albo wymiękłeś. Z żadnym adwokatem się nie konsultowała, chyba że z kimś z rodziny. Teraz co druga firma straszy swoimi ludźmi, prawnikami, windykatorami, ochroniarzami. Straszy i nic poza tym.
Nie mam nic wiecej na sumieniu im chodzi tylko o ten fragment co wyslalem oraz o to ze 4 lata proacowali na dobra marke a ja im chce ja zniszczyc. Potem mowila ze jesli tego nie umieszcze wytoczy mi proces a za adwkoata itd. ja bede musial placic. Wymiklem bo niechce miec procesu jesli zgodzisz sie byc moim adwokatem pokryje koszty dojazdu i noclegu itd. bo niestac mnie na obronce tutaj na poczatku za rade prawna adwokat wola 5000zl
|
|