|
Pomózcie dajcie jakiś pomysł |
Pomózcie dajcie jakiś pomysł
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
mam teren za zamkiem idealny teren dla turystów ale nie do zabudowy chcę go wykorzystac i zarobić może ktoś podpowie
Organizuj zloty, dla motocyklistów, dla tuningowców itp.
Albo do organizowania jakiś przyjeć,czy też ślubów??
Pole golfowe!
nie wiem jak teren wyglada, ale ... o ile teren jest urozmaicony (doly, gorki, drzewa, krzaki) moze byc dobrym polem do paintballa (jesli jest dosyc duzy). ew. mozna go troche przerobic.
nie wiem czy chesz cos w tym stylu, rzucam tylko propozycje :) paintball jest coraz popularniejszy ew. jak juz zostalo wspomniane, wesela na swiezym powietrzu. jednak u nas to chyba sie nie przyjelo jeszcze. ale wesele z zamkiem w tle, calkiem fajne :)
paitball to też jest dobra sprawa ostatnio nawet w TV mówili o popularności i dużo chętnych na to!!
Popieram moich przedmówców paitball jest żeczywiście modny. Na zachodzie często kożystają z tego typu rozrywki biznesmeni dla rozluzniena się,sama nieraz zastanawiałam się czy nie wybrać się na takie "polowanie" hehe.Napewno by mi stresy przeszły;)
w programie firma na tvn mowili o paintballu, dużo kosztują markery nawet pare tysiecy za sztuke ale mozna kupic juz za kilkaset, ubiur tez troche kosztuje, ten sport staje sie coraz popularniejszy, więc bedzie coraz więcej chętnych, ja rowniez sie to raz bawilem i było super, sam bym to otworzyl jak bym mial dobry teren na to ale niestety nie mam ale mozna rowniez wynając i także kapitał bardzo duży ja bym raczej wystartował juz bardziej profesjonalnie z dobra reklama itp. te firmy ktore sie tym zajmuja organizuja takie zabawy na dachach na supermarkecie, w parkingach podziemnych i w bardzo wielu miejscach tam gdzie klienci sobie tego zarzyczą
hmm, w sumie ciekawsze miejsce od podworka byloby wewnatrz budynku (deszcz,snieg,noc - nic nie rpzeszkadza). jednak jesli miejsce jest odpowiednie, na pewno sporo ludzi by sie pokusilo zeby rpzynajmniej sprobowac. nie wiem czy ta dyskusja zmierza w dobrym kierunku, ale chyba zaczynamu mowic o paintballu :P
a tak wogole: sprzet najlepiej byloby zamowic z usa (1500$ kosztuje zestaw 10szt, w sumie najlepszy do wypozyczania) do tego juz potrzebne tylko ubrania (100zl szt mundur, ew. jakies na rynku bojowki i bluzy) koszt wypozyczenia jednego zestawu to ok 40zl (w tym bron,gaz,mundur,maska i 100kulek) kulki mozna kupic juz za 120-140 za karton (2000szt) a sprzedaje sie je po 15-20gr za szt. oczywiscie trzeba dodatkowo zaopatrzyc sie w duza butle CO2 ktora bedzie mozna napelnic male butle do pistoletow. wiecej sie nie udzielam w tym temacie,ale chcialbym zeby ten sport byl coraz bardziej popularny w polsce, gdyz sam od kilku lat sie tym bawie. i wiem ze jak ktos sprobuje to na pewno na tym jednym razie sie ine zakonczy ;)
Duzo juz jest w polsce miejsc gdzie mozna grac w paitball bo z tego co wiem duza ilosc ludzi musiałaby byc zeby na tym zarobic bo jest duza inwestycja i teren trzeba wykupic i opłacac wiec jakies zwroty muszą byc a czy ludzi na takie cos byłoby stac ...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomózcie dajcie jakiś pomysł": - Dajcie jakiś pomysł.... - Dajcie jakiś fajny pomysł!!!:) - pomóżcie proszę rozkrecic jakis biznes - Dajcie pomysł na super biznes który Wam się opłacił. - Jakiś pomysł?
• Strona 1 z 1
|
|