|
Pomozcie wymyslic nazwe dla firmy eksportowej |
Pomozcie wymyslic nazwe dla firmy eksportowej
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chce zalozyc firme ktora bedzie sie zajmowala eksportem do calej europy produktow roznych branz, dlatego potrzebuje nazwy uniwersalnej, niezwiazanej z konkretna branza. Myslalem o jakims slowie lacinskim. Chcialbym rowniez zeby byla wolna domena nazwafirmy.com. Kiedys ktos podawal na tym forum adres serwisu gdzie byly organizowane konkursy na rozne nazwy, niestety nie moge znalezc tego tematu
Jeśli rzeczywiście trzymać się czegoś, co silnie nawiązuje do przedmiotu i charakteru działalności, to pierwsza nazwa, jaka się narzuca, to UNIEXP, ale ta nazwa w domanach już istnieje, więc.. odpada.
Następną w kolejności jest... ALLEXP i tu.. niespodzianka, bo jedynie ALLEXP.COM istnieje
Źródło: http://domeny.isrnet.pl/dmcheck.php Próbowałem jeszcze ALEX - skrócenie wspomnianej wcześniej nazwy, ale... zupełnie odpada, bo wszystko prawie już zafiksowane. A może warto zastosować metodę, jaką zastosował znany producent aparatów fotograficznych (KODAK) lub znana firma komputerowa APPLE z marką Macintosh :wink:
a jaka metode zastosowal kodak i apple bo nie kojarze tego
Wybrali nazwy, które... w ogóle nie kojarzyły się na pierwszy rzut oka z daną działalnością, ale.. dobrze brzmiały, a w przypadku KODAKa, nazwa w ogóle była zmyślona, która dobrze się wymawia, dobrze brzmi i... nic nie znaczy w żadnym ziemskim języku :wink:
liderpak.pl mam taką domenę i mogę ci ją sprzedać za symboliczne pieniądze. Miałem otwierać firmę handlową ale narazie plan został zawieszony...
i wlasnie chodzi mi o taka nazwe ktora dobrze brzmi i nic nie znaczy dokladnie tego szukam
i koniecznie ma wolna domene com :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Prosze pomóżcie wymyslić nazwe firmy
- Drodzy użytkownicy forum pomożcie wymyslić nazwe dla firmy? - Pomóżcie wybrać nazwe dla firmy - Pomozcie nadac nazwe firmie - Sprzedam CIEKAWĄ NAZWĘ i DOMENĘ dla firmy-serwisu-firmy - Pomysł na nazwę firmy - Pomysl na nazwe firmy - Pytanie o nazwę firmy - Wdzięczna za nazwę dla firmy Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|