witam
Mam pytanie czy bank moze bez zgody klienta pobrac z jego konta pieniądze które sam pomyłkowo przelał? prosze o odpowiedź
|
Pomyłka banku |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Banki
Autor
Wiadomość
witam
Mam pytanie czy bank moze bez zgody klienta pobrac z jego konta pieniądze które sam pomyłkowo przelał? prosze o odpowiedź
Może.
A moim zdaniem nie. Pracowałam przez 6 lat (do marca b.r.) w banku i nigdy nie można było pobrac z konta Klienta pieniędzy bez jego pisemnej zgody (nawet jesli pomyłka była oczywista i z winy pracownika)
Mi też wydaje się że nie może tak po prostu. Pracuję teraz jako kasjer i wypłata z czyjegoś konta bez jego podpisu to karygodne w razie kontroli..... I wydaje mi się że mógłbyś na to się nie zgodzić..
wypłać wszystko i zlikwiduj konto! :) jest tyle różnych i dobrych kont! ;)
nie wiem jak z prawem ale ostatnio wplacalem na czyjes konto kase w WBK (a wlasciwie wplacalem na swoje a pozniej przelewalem)
podajac nr konta i dane wlasciela konta okazlo sie, ze ja mialem inne dane i inne dane byly w systemie banku. Pani cofla przelew i poinformowala mnie o tym. po sprawdzeniu historii mojego konta widnieje przelew wychodzacy z mojego konta a pozniej przelew przychodzacy wygladjacy dokladnie tak jak bym dostal przelew od tj osoby bez informacji ze to jakas korekta czy cos... jak by to bylo bezprawne watpie w to by jakikolwiek bank a juz na pewno nie WBK sobie na to pozwolil... zreszta pani w okienku powidziala mi, ze jesli bym wlplacil nie na to konto co trzeba ta osoba wyplacila by srodki to i tak droga sadowa odzyskal bym te pieniadze wiec albo zostalem wprowadzony w blad albo takie praktyki sa jak najbardziej legalne
Pani w banku zrobiła strono transakcji i donoała jej przy Tobie, czyli właścicielu konta. To, że nie widzisz na wyciagu iż jest to korekta, czy storno tansakcji to chyba już bardzie błąd systemowy.
|
|