|
Pomysł + biznes + inwestor = 2 dni |
Pomysł + biznes + inwestor = 2 dni
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie o cyklu imprez startupsprint ? W dwa dni można z pomysłu przy wsparciu ludzi z branży zrobić działający biznes, a na koniec pozyskać inwestora. Ja myślę, że bardzo fajna inicjatywa( zwłaszcza że darmowa :P ), zgłosiłem swój pomysł na obecną edycję z branży finansowej i zobaczymy czy w przyszłym tygodniu jak efekty.
A co tu myśleć? :) Grupa Allegro zorganizowała sobie imprezę, żeby wyłowić pomysły, ewentualnie ludzi. Nic niespotykanego w przypadku e-biznesu. Podobne imprezy, warsztaty, szkolenia,konkursy itd. itd organizowane są również przez inne podmioty, choćby Fotkę czy Agorę. Cel jest taki sam. Nie wierz w to, że te konkursy są organizowane darmowo, po to tylko aby właśnie Tobie pomóc:)
Miło byłoby jednak, abys opowiedział jak było, czy Twój pomysł się spodobał, i czy znalazłeś się w kręgu zainteresowania sponsorów :)
wiesz co impreza wypadła naprawdę super. Mając dopracowany pomysł, udało mi się zarazić nim programistę i razem przez weekend pracowaliśmy nad biznesem. Nawiązałem ciekawe kontakty wśród ludzi z branży finansowej, którym o dziwo aplikacja się mega spodobała i nawet dostałem kilka konkretniejszych propozycji współpracy, gdy aplikacja będzie już gotowa.
Więc teraz działam :)
Brawo! Nie pozostaje zatem nic innego, jak życzyć powodzenia i wytrwałości. Pochwal się za jakiś czas, jak poszło. Pozdrawiam, i jeszcze raz życzę powodzenia.:)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł + biznes + inwestor = 2 dni": - Pomysł na biznes - potrzebny inwestor - Dobry pomysł na biznes-potrzebny inwestor - MAM MIEJSCE I POMYSŁ POTRZEBNY INWESTOR - Inwestor - wspólnik - biznes Internetowy - Inwestor - wkład od 50.000 zł - pewny biznes.
• Strona 1 z 1
|
|