|
Pomysl dla młodzika |
Pomysl dla młodzika
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mam 18 lat. Od pewnego czasu zastanawiam sie nad otworzeniem wlasnej firmy (jakies małej) np. internetowej. znam sie na grafice, projektowaniu stron www. Nie mam jednak pomyslu (i przedewszystkim kapitału) na otworzenie jakies firmy. Przeszkadza do tego moj młody wiek. Czy możecie mi doradzić jakiś pomysł na firme, którą móglbym prowadzic w domu i jak do tego wszystkiego sie zabrac.
Jeżeli znasz się na grafice i projektowaniu stron www, otwórz firmę zajmującą się właśnie tym. Jak wiele osób na tym forum twierdzi spróbuj najpierw nie rejestrować firmy, a spróbować troszkę na czarno. Mam na myśli, to byś sprawdził czy jesteś w stanie znaleźć klientów. Powodzenia, pozdrawiam
najpierw pokaz światu swoje prace, ów świat oceni czy jestes zdolny a ta zdolnośc przelozy się na finanse. Lub nie.
a co myslicie np o projektowaniu i drukowaniu Wizytówek, plakietek etc? mozna z tego miec jakis zysk?
Zysk można mieć, ze wszystkiego. Wystarczy odrobina wiedzy na dany temat + samozaparcie + wiara w siebie + domieszka szczęścia
+ kapitał jakiś nie koniecznie wielki na start
Jesli potrafisz robić strony, to na tym możesz sobie dorobić do pensji.
Zrób jobie jakąś stronkę z 3-4 szablonami i za niewielką kwotę przerabiaj je dla klientów. Puść rekalmę na Allegro, dobrze wypozycjonuj stronkę w google i parę groszy zawsze wpadnie. Z małym drukiem jest ciężko, bo ostatnio coraz więcej niewielkich drukarni oferuje usługi dla klienta ostatecznego w cenach niemal produkcyjnych.
myslę, że chyba skupie się na czyms w rodzaju studia graficznego, ktore róznież bedzie projektowac wizytówki, loga, banery, etc.
myślicie, że to dobry pomysl?
Podziel się Twoją twórczością, bez niej trudno określić czy to pomysł dla Ciebie.
Do tej pory głównie robiłem sygnatury na fora lub obrabiałem fotki na potrzeby własne..
oto kilka prostych sygnaturek do gier w moim wykonaniu: ![]() są one dość proste.. ponieważ robione dla samego siebie.. a mój gust jest taki. Jednak klient nasz pan.
postaraj sie o coś co bardziej przyciąga oko kolorem i motywem :)
Bez swojego portfolio (tj. przykładowych prac) nie ruszysz w tym biznesie.
Musisz mieć przynajmniej jedną konkretną pracę. Jak chcesz coś ciekawego zrobić to mam propozycję dla Ciebie na taką pokazówkę. Chcę zrobić prostą stronę w CMS dla studia video z kilkoma podstronami. Firma to kilka osób kręcących głównie wesela, ale również filmy i reportaże dla firm. Przy odrobinie inwencji i oczywiście pewnych umiejętnościach można się wykazać. Możesz zrobić tam to co potrafisz, moga być niemal dowolne skrypty. Symboliczne wynagrodzenie do ustalenia :-) Oczywiście możesz zrobić fajną stronkę dowolnej firmie, organizacji. Możesz zrobić też swoją stronę i kilka przykładów layoutów do wyboru na niej. Musisz znać CMS i flasha. To co zaprezentowałeś tutaj na pewno nie wystarczy do złapania jakiegoś "prawdziwego" zlecenia. Strasznie duża jest konkurencja na tym rynku, a na początku, skoro nie możesz powalczyć jakością, musisz powalczyć ceną.
moim głównym "atutem" jest grafika.. Fakt to co tutaj zaprezentowałem jest proste.. robione jak juz napisalem dla siebie.. a osobiscie lubie minimalizm.
Co do tej strony to owszem.. moge zrobić grafikę.. co do robienia stron to jednak nie jestem chyba az tak doświadczony. Nie chcę zeby to co zrobie mialo blędy lub bylo poprostu zle zrobione. w razie czego prosze o kontakt.
Witam,
moze sproboj wystartowac stronke z graficzkami, klient musi miec mozliwosc obejrzenia na niej Twoich mozliwosci. A potem daj mozliwosc sciagania z niej grafiki w PSD (moze tez layoutow html.zip) za drobna oplata. Takie strony z template'ami do stron maja sie calkiem niezle w stanach moze i u nas sobie poradza. Jak bedzie zainteresowanie to bedziesz robil grafike na zlecenie skladane z Twojej strony. Powodzenia Jerry
Wg mnie umiejętność tylko robienia grafiki na strony www to za wąska specjalizacja, by zarobić.
Sporo ludzi zleca wykonanie strony, ale mało kto stronę zrobi sobie sam, a tylko szuka grafika. Wg mnie, jeśli ktoś umie zrobić sobie stronę to i potrafi obrobić grafikę. Więc jesli chcesz zarabiać na swoich umiejętnościach, to się trochę podszkol w CMS-ie i ruszaj do boju.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysl dla młodzika": - MAM POMYSL!!! - Pomysl - Mam pomysl,ale.... - mam pomysl - MAM POMYSL W UK
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|