Witam
Jest to pierwszy post na tym forum więc pozdrawiam wszystkich, ale przejdźmy do rzeczy.
Jestem absolwentem wydziału mechanicznego na politechnice wrocławskiej. Na 4 roku studiów rozpocząłem prace w polsko niemieckiej firmie zajmującej sie produkcją rożnego rodzaju zbiorników do piekarni. Zajmuje się w tej firmie projektowaniem tych zbiorników oraz nadzorowaniem produkcji. Posiadam dobrą znajomość wszelkiego rodzaju programów CAD oraz CAM. Na studiach mieliśmy zajęcia z programowania obrabiarek CNC, które były całkiem ciekawe. I teraz moje pytanie: Czy macie jakiś pomysł na biznes dla człowieka z moimi kwalifikacjami ?
Dodam, że dla absolwentów studiów są różnego rodzaju programy na rozwinięcie działalności + dotacje z UE. Posiadam budynek który po zaadaptowaniu może okazać się całkiem fajną halą produkcyjną. powierzchnia tego budynku to około 300m2.
Zastanawiałem się nad kupnem obrabiarek CNC i produkcją powtarzalnych elementów, ale generalnie wszystko w tej branży rozbija się o zlecenia. We Wrocławiu, w którym mieszkam istnieje kilka dużych zakładów produkcyjnych tj. Bombardier lub Volvo ( Co prawda wrocławskie volvo cienko przędzie teraz ale jakoś daje rade) i inne . Oba te zakłady zlecają wykonanie różnego rodzaju elementów zakładom z zewnątrz. Czy w woj. dolnośląskim byłoby zainteresowanie na tego rodzaju usługi. ( Wiem, że konkurencja jest ale w każdym biznesie jest)
Jeśli macie inne ciekawe propozycje chętnie wysłucham. Dodam jeszcze ze posiadam grunt rolny obok tej hali o powierzchni 0.75 ha
Pozdrawiam
Olen
P.S. Mam prośbę do Pana piotrgeniusz o niewypowiadanie się w tym temacie. Dziekuję