Pomysł na biznes
Chcę stworzyć portal społecznościowy, bazę adresów i ogłoszeń.
Może to jest banalne, ale jak przeczytasz poniższe informacje dostrzeżesz sens.
Realizacja:
Chcę zebrać 25 pełnoletnich osób, które zainwestują zaledwie 800zł
Wspólnie uzyskamy kwotę 20 000 zł
Pieniądze przeznaczymy na budowę serwisu, na początek baza adresów i ogłoszeń.
Dlaczego 25 osób a nie 2 lub 4 albo 1a osoba?
Zmniejsza się ryzyko, ewentualne niepowodzenie projektu mniej zaboli choć to jest mało prawdopodobne, to musi się udać.
25 osób zareklamuje serwis lepiej niż 4.
Powiedzmy, że każda z 25 osób codziennie dokona 10 wpisów na dowolnych forach internetowych, daje nam to dziennie 250 wpisów, miesięcznie 7500 wpisów. Niech w każdy wpis w najgorszym przypadku kliknie 3 osoby dziennie, daje nam to odwiedzalność po miesiącu ok. 22tys unikalnych użytkowników. Na mnie to robi wrażenie :) choć to tylko teoria :)
Podstawową sprawą jest budowa serwisu. Sam serwis powinien powstać w ciągu 6 miesięcy.
To będzie bardzo zaawansowany projekt. Wyślemy ofertę do firm webmasterskich i wybierzemy najlepszą.
Posiadam mocny i wydajny serwer który udźwignie sporą rzeszę użytkowników, więc tym nie musimy się martwić, płacę też za opiekę administratora serwera więc on po zakończeniu prac bez problemu uruchomi nasz serwis. Wy nie ponosicie dodatkowych opłat.
Ze względu, na to że jestem pomysłodawcą to ja będę właścicielem domeny pod jaką powstanie serwis i będę głównym administratorem jak i organizatorem naszej pracy.
Jak i ile zarobimy?
Każda z 25 osób może „zaklepać” sobie 4 dzielnice lub całe miasto jeśli ma nie więcej niż 50tys mieszkańców.
Stworzymy bazę adresów firm, będzie też dział ogłoszeń. Użytkownicy będą oceniać „fachowców”
Waszym zajęciem będzie uzupełnianie bazy, adresy, ceny zdjęcia itd. W swojej dzielnicy przejdziecie wszystkie ulice i wpiszecie każdą firmę jaka się tam znajduje, zrobicie też tym wszystkim miejscom zdjęcia. Do każdego miejsca będzie też umieszczona mapka dojazdu.
Tak dokładnej bazy jeszcze nie ma w Internecie.
Osobiście chcę zająć się Warszawą „Śródmieście, Wola, Ochota, Białołęka”
Dyskusje będziemy prowadzić na naszym prywatnym forum które do tych celów stworzymy.
Będziemy tam głosować, zgłaszać problemy, propozycje itp. Każdy ma równe prawo głosu.
Osoby które nie będą wywiązywać się ze swoich obowiązków, reklamowanie serwisu i uzupełnianie bazy adresowej będą mogły być wykluczone po wspólnym głosowaniu. Wspólnie wykupimy takie osoby. Zwrócimy im ich wkład finansowy 800zł
Mnie nie można zwolnić z funkcji administratora, właściciela domeny i właściciela moich dzielnic.
Zapewniam, że będę się sumiennie wywiązywał z moich obowiązków.
Zarabiać będziemy początkowo na reklamie tekstowej np. adsense i banerach w poszczególnych dzielnicach. Każdy zarabia na swojej dzielnicy, ceny reklam są ustalane indywidualnie. Każdy ponosi odpowiedzialność za swoją działalność. Jeśli otrzymam zgłoszenie o naruszeniu prawa, zasad współpracy, taka osoba zostanie natychmiast usunięta z naszego projektu.
W późniejszym okresie wprowadzimy opłaty za ogłoszenia, płatność smsem. Każdy będzie musiał założyć konto w systemie płatności. Nie jest wymagane prowadzenie działalności gospodarczej.
Jednak z zysków należy się rozliczać. Sami będziecie kontrolować swoje zyski.
Oprócz reklamy w poszczególnych dzielnicach zrobimy możliwość reklamy głównej, dużego billboardu na wszystkich podstronach serwisu. Koszt miesięczny takiej reklamy przy odpowiedniej odwiedzalności może wynieść ok. 10tys zł i więcej. Zyski będziemy dzielić na nas wszystkich.
Przy 10tys daje nam to: 400zł miesięcznie. Czyli szybko zwróci się inwestycja :)
Nie jesteśmy w stanie w 25 osób zając się całą polską, więc będziemy dzierżawić chętnym nie obstawione miasta, dzielnice. Wprowadzimy im miesięczny abonament ok. 200zł miesięcznie.
Uzyskany abonament od wszystkich dodatkowych użytkowników podzielimy na pierwotnych 25ciu uczestników projektu. Dodatkowa kaska. Dodatkowi użytkownicy nie będą także otrzymywać pieniędzy z reklamy głównej.
Koszt inwestycji to tylko 800zł, lekką ręką odzyskacie tą kwotę w ciągu 2 do 6 miesięcy działania serwisu w najczarniejszym i najmniej optymistycznym scenariuszu.
Serwis powinien zarabiać, dużo, dużo więcej. Będziemy też mogli tworzyć wspólnie dodatkowe projekty i zarabiać dodatkowe pieniądze.
Staniecie się współwłaścicielami jednego z największych serwisów internetowych w Polsce i zapewnicie sobie stałe źródło dochodu.
Jeśli zainteresowałem Cię moim pomysłem i chcesz w to wejść napisz do mnie:
biuro @ conajlepsze . pl
Proszę podać w korespondencji:
- Imię i Nazwisko
- miasto lub dzielnice jakie chcą Państwo przejąć
- wykształcenie, ukończone szkoły
- dokonania, prowadzenie serwisów internetowych itp.
- dane kontaktowe, Tel, email
Postaram się wybrać najlepsze kandydatury. Wpłaty będą Państwo dokonywać po akceptacji zgłoszenia. Podam wszystkim jeden nr. konta bankowego i adres do forum na którym będziemy dyskutować.
Jeśli nie uzbieramy odpowiedniej liczby kandydatur projekt zamkniemy i każdemu przeleję jego pieniądze.
Kim jestem?
Nazywam się Kamil Wojciechowski, mieszkam w Warszawie, mam 30 lat i wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu projektów internetowych. Obecnie zajmuję się serwisem: http://conajlepsze.pl
Jeśli masz dodatkowe pytania pisz do mnie: biuro @ conajlepsze . pl
Nie zwlekajcie z decyzją, konkurencja jest coraz silniejsza, to ostatni moment na tego rodzaju biznes!
Zapraszam.