Witam :)
Może zaczne od początku.
Mam pewien pomysl na "biznes". Chcialabym zalozyc portal spolecznosciowy. Takiego portalu, ktory ja mam na mysli, nie ma jeszcze na rynku polskim. Chcialabym,zeby skupial sie on narazie na jednym, duzym miescie wojewodzkim, potem - się zobaczy. Na internecie jest jakas zbieranina tematow, ale nie ma niczego zebranego w calosc , skierowanego do mlodych, ciekawych swiata ludzi.
I teraz tak. Chcialabym, aby na tej stronie było:
- można zagladac konta
- pisać artykuly badz blogi o tematyce tego portalu
- forum
- wszelkiego rodzaju nowości o tej tematyce
- spis wydarzen
Chcialabym, aby ta strona wyglada profesjonalnie i dosyc ciekawie, aby przyciagala uwage odwiedzajacych.
I teraz tak: na czym chcialabym zarabiac na poczatku:
po 1: chce miec tam baze wszystkich miejsc publicznych w tym miescie: zaczynajac od hoteli, po spa, baseny, mueza, teatry itp.
po 2: na jakiś reklamach
Chcialabym rozreklamować ta strone wsrod osob mlodych, np. studentow rozdajac ulotki z adresem strony pod uczelniami, szkolami itp.
I oto moje pytania do Was:
Czy taki biznes ma sens? I czy to w ogole mozna nazwac biznesem?
Czy takie hotele, spa, baseny itp.. beda chcieli cokolwiek zaplacic za zamieszczenie ich hotelu wraz z adresem i zdjeciem/zdjeciami na stronie? Jesli tak, to ile?
Od czego należy zacząć? Czy powinnam to zarejestrowac jako dzialalnosc?
Czy w takim przypadku jest mozliwosc otrzymania jakiejs dotacji/dofinansowania?
Jaki bylby koszt założenia czegos takiego?
Robilam male rozpoznanie rynku (ok. 100 zapytanych osob)i praktycznie w 100% reakcja na cos takiego byla bardzo pozytywna.
Prosze o pomoc :)