|
Pomysł na Biznes - strona 2 |
Pomysł na BiznesBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Podrzuciłem pewien pomysł na priv. Jak możesz ola wklej go na forum zobaczymy co inni myślą w tej sprawie.
Biznes powiazany jest scisle z moimi zainteresowaniami. Potrzebuje 90 tys na jego rozkrecenie. Jezeli orientujecie sie skad student(osoba nie pracujaca) moze zdobyc podobna sume lub jej część - bede wielce wdzieczny. Jezeli jest osoba ktora ma pieniadze i chcialaby zarobic{procent od pozyczki(oczywiscie w granicach rosadku)} to prosze o info.
Wlasnie powaznie zastanawiam sie nad tego typu dzialalnoscią tez mam takie samo pyt. jaki jest mniej wiecej dochod dzienny i w jaki sposob wynegocjowac jak naj niższą prowizję w bankach???
Witam
Moim pomyslem jest otworzenie sklepu tuningowego podpisanie z paroma firmami umowy na wylaczne przedstawicielstwo ich artykolow na terenie woj. mazowieckiego. Jak myslicie jakie moga byc koszta lub w jakiej kwocie w przyblizeniu moezna sie "zamknac" w otworzeniu takiego b iznesu. Pozdrawiam
Witam wszystkich
Mam pytanie czy jest ktoś zorientowany czy opłaca się produkcja trumien? pozdrawiam
Czy sie oplaca wedlug mnie sie oplaca, ale wejsc na rynek jet niesamowicie ciezko, poczawszy od zmywania pokmnikow poprzez produkcje swiec , trumny, az do domow pogrzebowych
Dzięki,ale myślałam tylko o samych trumnach bo są drogie
ale czy trzeba mieć do tego jakieś pozwolenia,pewnie nie bo to jak robienie mebli,i czasem nawet artystyczna "robota" jak myślicie?[/center]
z tego co widzialem to trumny raczej tartaki produkuja bo potrzbne jest do tego sporo narzedzi, maszyn, moze jak produkcja trumien to odrazu tartak troche sie interesowalem tartakiem ale trzeba miec za duzo"uklado" drewo jest niesamowicie drogie kolo 450 1m3 tarcicy i tu walsnie pojaiwa sie problem trzeba znac lesnikow ludzi tzw tubylcow ktorzy zaopatrza nas raz na jakis zas w drewno do tego trak(taki lepszy kolo 15tys) oprocz traka trakto no ewentualnie chlopa ze wsi i konia specjalne maszyny typu oklejarki cyrularki noi sklejarki podstawa koszt kolo(40tys) biorac pod uwage ze 1 trumne sprzedasz za 1500pln to trzba jescze doliczyc prace ludzi i ew. artysty wiec troche inwestycji jest no ale klijentow caly czas przybywa. Pozatym jest neisamowita konkurencja na rynku i domy pogrzebowe przewaznie maja swoich stalych dostawcow jak sami nie robia w wiekszosci przypadkow sami robia no ale.. pozatym z drewna mozna robic sporo innych rzeczy,palety (z jednego metra3 wychodzi okolo 31 palet wiec nie zbyt sie oplaca legalnie je robiac), podlogi ale tu juz wchodza specjalne maszyny jescze drozsze od tych podstawowych pozatym jesli palety to atest EPAL jesli atest to specjalna maszyna (ok100tys), ale dobra bo troche roziwnolem temat trumien i swoich spostrzezen na ten temat
o dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, rzeczywiście to mega inwestycja,niedaleko miejsca zamieszczkania mojego jest tartak,więc pójdę i popytam o ich ceny,pomieszczenie też jest,
gorzej z tymi maszynami,10.000,którymi na dzień dzisiejszy dysponuję,jak widzę to kropla w morzu....no i jeszcze dochodzi do tego fakt,iż powstają spalarnie i urny będą jeszcze konkurencją.....ale serdeczne dzięki
Wirtualne Biuro Matrymonialne (coś innego, niż serwis randkowy). Popyt na usługi matrymonialne był zawsze, a w dobie obecnej wzrasta :!:
Prowadzenie takiego biura, praktycznie nie różni się od sposobu działania w realu.
To na co czekasz do dziela;)
a jużci, rzekło się :))
A czym by się różniło od serwisów randkowych? Poza tym w necie już raczej są.
Mam takie pytanie, w jaki sposób można zdobyć i czy wogóle można np kawałki jakis meczy, gdzie to załatwiać w tvp, w innych komercyjnych tv. Czy jest możliwość pocięcia materiału i dystrybucji np nagranych najpiękniejszych goli lm 1990, i czy są jakieś bariery np prawa autorskie dotyczące tych meczów. Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam
Kup dobrą kamerę pojec na mecz filmuj pużniej do studia filmowego oni tam to zrobią że będzie komentator i nie będzie innego głostu,... .
Napewno tvn ci sprzedał kawałki meczu ale niewiadomo za ile.Moge się dowiedzieć mniej więcej.Bo tvn reklamy ma drogie miałem kiedyś w 2000 roku.Tvn nie jest tani.Lepiej jakieś mecze brać od jedynki.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na Biznes - strona 2": - Pomysł na biznes - kilka uwag - dyskusja czym jest pomysł - E Biznes pomysł na biznes zwiazany z sklepami internetowymi - Zainwestujem w poważny biznes / pomysł na biznes - Pomysł na biznes [ specyficzna branża e-biznes ] - SUPER POMYSŁ "Pomysł na biznes" REKLAMA
|
|