|
Pomysł na Biznes - strona 30 |
Pomysł na BiznesBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zła rada. Bardzo zła. Pieniądz w akcjach itp jest najmniej pracowity.
witam mam parę pytań technicznych związanych z samochodem do handlu piwem, napojami oraz mam zamiar dołączyć do asortymentu paszteciki (gotowe zamrożone tylko je usmażyć i podać klientowi). tutaj zwracam się do ludzi którzy posiadają auto gastronomiczne.
Interesuje mnie czy zamiast sprzętu do pieczenia mięsa, kurczaka itp. można wstawić chłodnie czyli lodówki na napoje alkoholowe? czy będzie trzeba coś zmieniać w instalacji elektrycznej? będzie potrzebne inne napięcie. czy po prostu sam mogę zdemontować nie potrzebne sprzęty i wstawić to co będę potrzebował. Już nie będę się dopytywał jak to widzi sanepid? będę bardzo wdzięczny za wszelkie info na ten temat albo na co zwracać uwagę przy zakupie takiego auta???
witam, w Twoim przypadku kluczowa sprawa jest certyfikat nadawany przez Ministerstwo Finansów. szczegółowe informacje na ten temat zawiera znowelizowana ustawa o rachunkowości, polecam tez stronę MInisterstwa Finansów: http://mf.gov.pl/dokument.php?const=1&d ... &id=176016 W skrócie mówiąc: opcja 1 mając już tytuł mgr z rachunkowości (przy założeniu, że Twoja uczelnia moze nadawac tytuł doktora nauk ekonomicznych), musisz zdobyc 3 lata doświadczenia w zawodzie (jako audytor lub ksiegowa) i zlozyc podanie, wtedy otrzymasz certyfikat (po paru meisiącach oczekiwania ;) ). Majac certyfikat otwierasz biuro w ramach jednoosobowej działalności lub jako spółka. opcja 2 mając tytuł mgr jak wyżej, zdobywasz 2 lata doświadczenia po czym zdajesz egzamin organizowany przez Ministrerstwo. Majac certyfikat otwierasz biuro w ramach jednoosobowej działalności lub jako spółka. opcja 3 nie masz certyfikatu, wiec nie mozesz prowadzić biura w ramach jednoosobowej działalności. Możesz natomiast załozyć spółkę i w jej ramach zatrudnic osobe, ktora taki certyfikat ma (lub jest doradca podatkowym lub bieglym rewidentem). Trudne jest to moim zdaniem o tyle, ze moze byc ciezko zrekrutowac taka osobe - bo jak jest w stanie samodzielnie pociagnac biuro, to otworzy raczej swoje, a jak nie jest w stanie, to nic Ci po niej. Aczkolwiek roznie w zyciu bywa, wiec kto wie... opcja 4 możesz zdawac egzaminy na biegłego rewidenta lub doradce podatkowego i wtedy automatycznie uzyskujesz uprawenieia, ale to najtrudniejsza droga, choc daje wiele dodatkwoych atutow. ufff... chyba to na tyle... Od siebie polecam po mgr popracowac choc te 3 lata u kogos - nie tylko aby miec certyfikat, ale tez zeby swoja wiedze sprawdzic w praktyce. pozdrawiam
Witam, mam taki pomysł na biznes i proszę o radę jak założyć?? czy potrzebne są uprawnienia?? itp..
Firma miałby się zajmować zarządzaniem budynkami a mianowicie administrowaniem, doradztwem i konsultingiem: coś takiego że firma podpisuje z tobą kontrakt, a ty im wszystko załatwiasz u ciebie zamówienia składają na towary,itd. konserwacja budynku, czy firma sprzątająca, ochrona itp Pozdrawiam i dzięki z góry za odp. :D
witam wszyscy mają jakiś pomysł a ja nie! mam tylko 100000zł.czy ktoś doradzi jak zacząc zarabiać
Napisz na PW
Witam serdecznie, ma na imie Krzysiek. Prześledziłem kilka forum o tematyce e-biznesu i praktycznie moge stwierdzić że mam dobry pomysł na stworzenie portalu społecznościowego ktury jeszcze nie istnieje o tej tematyce i sądze ze powinien sie cieszyć sporym powodzeniem. Chciałbym porozmawiać z kimś kto już działa na tym rynku a najlepiej gdyby miał już portal tego typu Zeby uskutecznić ten pomysł. Sam nie jestem w stanie zbyt wiele zrobić na ty polu ponieważ zajmuje sie całkiem inna branżą. Gdyby był ktos zainteresowany czeka ma kontakt. Mój adres pocztowy powinien być widoczny dla zarejestrowanych, tak czy inaczej w najbliższych dniach będe śledził na forum odpowiedzi. Pozdrawiam Krzysiek
jak potrzebujesz pomysłu to raz że za mało danych dwa jak po pomysł to tylko do mnie / nic za darmo ale wart czy nie proponuje swoje "usługi" względem pomysłu
jestem zainteresowany jakiś kontakt a może namiar do mnie tel 603323922 moge was promować na giełdzie słomczyn i okolicach warszawy
Witam ! Czy jest jakaś osoba na tym forum która osiągneła wielki sukces w biznesie? I jest gotowa mi doradzić lub podpowiedzieć co zrobić dla samej swojej satysfakcji że i mi sie udało,a nie tylko aby oszukacukać dla własnej korzysci!pozdrawiam
Witam!!! co sądzicie o pomyśle otworzenia toru gokartowego w miescie 100 tys lub 25 tys od którego w odległosci 15km są dwa 40 tys chodzi mi o tor długosci 200-300m i z 4-5 gokartami o jednakowej mocy???
Proszę o szczerą odpowiedź.....
Do piotrageniusza z tym, to jeden z cudotwórców tego boardu - może kokosów nie zbijesz, za to kabaret że hej.
Witam.
Jak widać jestem tu nowy. Rafal 21lat. Moze na poczatek napisze kilka slow o sobie. Pochodze z malej wsi skonczylem LO. Mam ciezka sytuacje rodzinna, rodzice maja male dochody i jeszcze troje dzieci do wychowania, wiec postanowilem wejsc w dorosle zycie i zaczac pracowac i zarabiac na siebie. Pracuje w duzym miescie gdzie szef daje mi lokum, nie ma ciekawych warunkow ale nie o to chodzi. Zarabiam jakies 2000-2500 na reke, nie mam odlozonych zadnych pieniedzy poniewaz staram sie jak moge pomoc rodzica. Nie wiem po co wam to pisze nie chce widzec komentarzy typu "urzekla mnie twoja historia lub cos w tym stylu" Nie o to mi chodzi! Nocami nie spie myslac jak zarobic wieksze pieniadze i po prostu odbic sie od dna. Prawda jest taka ze jesli ktos wpadnie na dobry pomysl nie napisze go na forum itp. Najpierw go zrealizuje a jak nie wypali to sie nim pochwali. Mam kikla pomyslow na rozkrecenie biznesu. Na poczatku myslalem o malarni proszkowej szybko wybilem sobie to z glowy. Kolejny pomysl, wymyslilem cos w stylu elektoroniczny wyzytownik z wyswietlaczem LSD + mini skaner ale to za wysokie progi na moje nogi. W chwili obecnej mysle o knajpce, barze, w barwach miejscowego klubu, glownie alkohol, piwo, wodka wiadomo zeby rozkrecic bizen nie mozna ustalac ceny piwa 8zl. Najpierw musze poszukac lokum w dobrym miejscu gdzie ludzie beda przychodzic i pic ;) Jestem w stanie wziosc kredyt, moze bym dostal jakas pomoc z uni ale to narazie tylko marzenia. Mam kochajaca dziewczyne z ktora planuje przyszlosc, i chce by miala ja na jakis poziomie. Nie chce brac kredytu na mieszkanie i pracujac u kogos splacac go przez 25lat. Mniejsza o to. Mam marzenia do ktorych bede dazyl i nigdy z nich nie zrezygnuje. Mam jeszcze pomysl na stworzenie forum ktore moze a nie musi przynies dochodow. Jesli ktos ma duzo czasu i chcial by w tym pomoc prosze o kontakt priv. Niech sie nie rozpusuja na moj temat osoby ktore z hajsem woza sie dumie mowiac: przekrecilem typka na pewna sumke a prawda jest taka ze ten hajs mu przeslal z ameryki tata! pozdrawiam
Napisz do mnie na E-mail gregor@drudox(dot)de pomoge jak rowniez wszystko ci wytlumacze jak sie robi kase ( wzsystkie porady u mnie za darmo)
Mocne to LSD [zapewne miałeś na myśli LCD];)?
F1 Clean –Biologiczna myjnia samochodowa
Mycie samochodu bez użycia wody Strona główna Potrzeba jest matka wynalazków. Dobrze płatnej pracy będzie coraz mniej i często nie pozostaje nic innego jak założyć własną firmę, aby zarobić przyzwoite pieniądze, dać prace innym przy tym nie szkodząc naturze. Jak to zrobić inwestując nie duże pieniądze? Myjnia samochodowa. Powiecie to ogromne koszty, wynajęcie dostosowanego pomieszczenia, oczyszczalnia ścieków, kacher. Nic z tych rzeczy. Myjnia samochodowa tak, ale bez użycia wody, biologiczna. Nie potrzebujesz oczyszczalni, karchera, rachunków za wodę i tysiąca zezwoleń. Możesz myc w dowolnym miejscu. Rozpoczynając współpracę z nami już oszczędzasz,przez co zostaje więcej dla ciebie. Szwajcarscy chemicy opracowali recepturę produktu, który spełnia te warunki (nr patent 88888888) Środki użyte do mycia i pielęgnacji firmy F1 Clean, której jestem przedstawicielem to Szwajcarska jakości.Produkt jest ekologiczny zawiera naturalne składniki. Dopuszczony do stosowania w Unii Europejskiej. W tradycyjnych myjniach z użyciem wody brud rozcierany jest na lakierze przy pomocy szczotek z oszczędności niewymienianych na czas. Środki używane sa najtańsze.Po kilku umyciach lakier staje się matowy i porysowany. F1-srodek do pielęgnacji lakieru bez użycia wody -myje -woskuje -poleruje -chroni przed UV -zapobiega matowieniu lakieru Wszystko to w tym samym czasie i dowolnym miejscu.Rezultat jest długotrwały samochód odzyskuje świeżość i nabiera połysku. Posiadamy cala paletę środków potrzebnych do prowadzenia myjni samochodowej,mycia i pielęgnacji jachtów,elewacji i dachów domów. Prowadzimy sprzedaż dla odbiorców indywidualnych. W Polsce jest to jeszcze bardzo mało znana metoda,ale to dobrze dla tych, którzy będą pierwsi. Witamy w Firmie F1 Clean-Polska Zapraszamy do współpracy
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na Biznes - strona 30": - Pomysł na biznes - kilka uwag - dyskusja czym jest pomysł - E Biznes pomysł na biznes zwiazany z sklepami internetowymi - Zainwestujem w poważny biznes / pomysł na biznes - Pomysł na biznes [ specyficzna branża e-biznes ] - SUPER POMYSŁ "Pomysł na biznes" REKLAMA
|
|