|
Pomysł na Biznes - strona 42 |
Pomysł na BiznesBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czy ktoś z was orientuje się, co trzeba zrobić, aby założyć własną firme a raczej biuro tłumaczeniowe???
Chciałabym rozpocząć własną działalność opierającą się na sprzedaży odzieży chińskiej. Każdego dnia przeglądam stronę alibaby czy dh gate ale ceny, które proponują chińscy exporterzy są bardzo wysokie. Chciałabym tam lecieć i zobaczyć towar na własne oczy ale pytanie - czy to ma sens? Czy istnieją jakieś bazary w Hong Kongu, na których te wszystkie rzeczy są sprzedawane? Jeśli ktoś zna takie miejsca i wie coś na ten temat, proszę o informację.
Na początek - a co umiesz, co potrafisz ?
Jak już napisałam chodzi mi o odzież sprowadzaną z Chin :)
Witam
jestem tu nowy i zgadzam się że pomysł na swój własny interes który przyszedł nie wiadomo skąd bo zobaczyliśmy u kogoś gdzieś to nam nie zawsze może wypalić . Powinnyśmy najpierw przemyśleć za i przeciw czyli koszty i wydatki i czy damy sobie radę bo niestety swój interes bardzo często wymaga wyrzeczeń,częstego wczesnego wstawania co nie każdy to lubi. Na przykładzie mojego wuja który zaczął interes w 94r i jak pamiętam jak coś nie szło to wyrywał se włosy z głowy i nie przespał nie jednej nocy ale przetrwał bo to lubił i lubił wyzwania. Ja też chyba mam pomysł ale jeszcze muszę przeliczyć wszystko i zorientować się w rynku, znaleźć lokal. ale może wypali . Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam
Witam!
Jestem nowy na forum. Ostatnio wpadłem na pewien pomysł na biznes, mianowicie chciałem otworzyć przedsiębiorstwo przewozowe (BUS) na pewnej trasie. Sytuacja hipotetyczna: Mam pewien rejon w którym panuje straszna bieda, jeżeli chodzi o połączenia autobusowe. Przeprowadziłem internetowa ankietę, aby dowiedzieć się na połączenia do których miast (w moim upatrzonym rejonie) byłby największy popyt i zaplanowałem odpowiednia trasę. Posiadam tez potencjalny personel (kierowce, księgową). Jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o biznes (mam możliwość jednak stworzenia dobrego biznesplanu), dlatego mam kilka pytań: -jak i gdzie zarejestrować takie przedsiębiorstwo? (szukałem po sieci, ale żadnych konkretów :() -jakie pozwolenia będą mi potrzebne i skąd je zdobyć? -Czy mam szanse na jakieś dofinansowanie i jak je zdobyć? -Jestem studentem bez stałego dochodu- czy mam szanse na jakiś kredyt? (na samochód i paliwo na przykład) -Jakie są Wasze uwagi dotyczące mojego pomysłu, które mogłyby mi się przydać? Jeżeli nie ma możliwości otrzymania pomocy finansowej z zewnątrz, jestem w stanie zakupić odpowiedni samochód z własnych funduszy, a raczej funduszy rodziców, którzy we mnie wierzą ;) Jak już wspomniałem, liczę na Wasze sugestie i uwagi dotyczące mojego pomysłu, a także na wszelaką pomoc przy wdrażaniu mnie do świata własnego biznesu. Pozdrawiam- Kuba!
Witam Wszystkich.
Proszę was o pomoc, wraz z moim kuzynem chcemy otworzyć coffeshop'a w Czechach i nie wiemy od czego mamy zacząć, jak znaleźć lokal w dobrej lokalizacji, co jest nam potrzebne jakie papiery itp.. Będę wdzięczny za każdą rade. Pozdrawiam
Hahaha nieźli jesteście :) Oczywiście wiesz, że w Czechach handel zielskiem jest nielegalny i wsadzają za to do paki? Zniesiono tylko karę za posiadanie niewielkiej ilości przeznaczonej do własnego użytku.
Witam,
zamierzam otworzyć własną firmę (dystrybucja urządzeń wspomagających sprzedaż). Prowadzę już działalność w pokrewnej branży. Proszę o informacje dotyczące dotacji dla nowych firm lub juz istniejących na targi krajowe (zagraniczne mniej raczej nie interesują). Słyszałam, że jest taka możliwość, jednak znalazłam informacje dotyczące dotacji na targi zagraniczne na astronomiczne kwoty, mnie interesują dotacje na targi krajowe na max. kilkanaście tysięcy. Jeśli macie jakąs wiedzę w tym temacie, podzielcie się. Pozdrawiam Joanna
Priorytet 1 1. ROZWÓJ I INNOWACJE W MŚP 1.2. ROZWIĄZANIA INNOWACYJNE W MŚP jest mowa o targach krajowych i zagranicznych - należy szukać w "swoim" RPO
Bardzo dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam
co do finasowania jezeli jestes studentem zaocznym to mzoesz dostac do 18 tys z urzedu pracy, sa tesz dotacje unijne do 45 tys, ale odradzam( wysoki koszt napisanai dobrego wniosku oraz dlugi czas ozcekiwania) kredyt mozesz dostac ale bedziesz potzrebowal żyranta. Odpusc sobie banki bo nie dadza firmie ktora nie jest min 7 miesiecy na rynku.
Witam,
mam do was prośbę, chciałbym uzyskać odpowiedź. Mam możliwość handlowania srebrem w niedużych ilościach jednakże moja sprzedaż nie będzie potrzebowała wystawiania faktur dla klientów, ponieważ nie będą to sklepy tylko osoby fizyczne (sprzedaż na zasadzie akwizycji). Aby utrzymać dobre ceny zakupu musiałbym zrezygnować z faktury zakupu na te wyroby. Czy jest możliwość prowadzenia takiej działalności poprzez zakup tego na paragon? Może to jest głupie pytanie ale proszę mi wybaczyć, nie znam się na tych sprawach. Bardzo proszę o odpowiedź! Pozdrawiam
NIE, Dostawca nie wystawi ci nawet paragonu, zapewne sam kupil partie bez faktury i chce to uplynnic.
A może słyszeliście o jakimś dofinansowaniu dla nowej firmy lub już działającej w kwocie max. do 20 tyś. np. na uczestnictwo w targach krajowych, ogólnie rzecz ujmując na promocję? Wiem tyle, że RPO tego nie przewidują, ale może są jakieś inne programy? Będę wdzięczna za wszekie informacje.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na Biznes - strona 42": - Pomysł na biznes - kilka uwag - dyskusja czym jest pomysł - E Biznes pomysł na biznes zwiazany z sklepami internetowymi - Zainwestujem w poważny biznes / pomysł na biznes - Pomysł na biznes [ specyficzna branża e-biznes ] - SUPER POMYSŁ "Pomysł na biznes" REKLAMA
|
|