Witam Wszyskich.....
a wiec zaczne od tego mieszkam w usa i zamierzam otworzyc mala firme.....jak zapewne wszyscy wiemy usa liczy wiekszosc liczbe mieszkancow obszarowo jest kilkaset razy wieksze niz polska a wiec jest prosciej na otworzenie jakiegos biznesu:D usa zapewne jest bardziej rozwiniete jesli chodzi o technologie komputerowe itp ale nie o to mi tutaj chodzi ....Polskie Allegro robi strasznie duza kase ale jzu nie wpominajas o Ebay ktore przekracza aleegro milion razy...a wiec mieszkamw miasteczku na florydzie okolo 100 tys mieszkancow ale jak to na florydzie 75% mieszkanow to bogaci starsi ludzie ktorzy chodza tylko do sklepow maja superowe domki autka i kase za ktora kupowac moga roznego rodzaju pierdoly....i oczywiscie amerykanie to spoleczensto ktoro wszystko trzyma w domach i sa zaleniwi na wszytsko...np pomyslmy maja jakies zeczy w domu powiedzmy rower ktorego nikt nie uzywa ale nie chcha go wyrzucic bo szkoda nie chcha dac nikomu bo jest cos warte czy np z innymi zeczami. odkurzacz obrazy itp. I MOJ POMYSL POJAWIA SIE TUTUAJ. a wiec zareklamuje sie jako firma legalna ( oczywisice zarejestruje ja i bede placil podatki) ktora moze zaoferowac ze osoby ktore maja cos do pozbycia sie dzwonia do mnie ja przyjezdzam robie zdjecia wystawiam na Ebay.com i czekam az ktos to kupi, na prawde wydaje mi sie to super idea... a wiec teraz super kilka pytan :)
1) po zrobieniu zdjec powiedzmy roweru pytac sie o cene minimalna powiedzmy bedzie 100$ ja im powiem wczesniej ze od ceny minimalnej zgarniam 25% czyli im daje 75$ ale jak to zrobic jesli ja np wystawie rower na ebay ktos go kupi a ja po 7 dniach przyjade a oni powiedza ze go sprzedali juz ? jak sie zabezpieczyc zeby nie miec negatywnych komantarzy ?
2) jak to zrobic jesli ludzie zapytaja mnie o jakies wpisowe np rower jest 100$ a oni zapytaja mnie o powiedzmy na poczatku 50% za rower ale problem jest ze nie mam miejsca gdzie to trzymac ?
3) ludzie ktorzy sie przeprowadzaja maja duzo zeczy ktorych chca sie pozbyc....
4) jak mozna sie dobrze zareklamowac? np chodzic po osiedlach z domami i wsadzac do skrzynek ulotki o takim czyms?
5) czy po zrobieniu zdjec w ich domu zrobic jakas umowe ze przez przynajmniej 10 dni ( czas trwania aukcji na ebay) nie moga tego sprzedac lub sie tego pozbyc np roweru?
Duzo pytan ale to chyba takie trudne nie jest ....wszytsko da sie sprzedac na ebay tak mi sie wydaje z gory wielkie dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie