witam, tez jestem nowym użytkownikiem i nie moge pisać na prv. wiec prosze cie Dominiku Czerwinski o kontakt.
pozdrawiam
|
Pomysł na biznes z allegro - strona 2 |
Pomysł na biznes z allegro
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam, tez jestem nowym użytkownikiem i nie moge pisać na prv. wiec prosze cie Dominiku Czerwinski o kontakt.
pozdrawiam
Witam
prosze o kontakt w sprawie allegro uzytkownika Dominik Czeremczyński nie moge pisac prywatnych wiadomości pozdrawiam
Sprawa z handlem na allegro ma się tak- że w regulaminach można sobie poczytać + były chyba już tematy o tym.
Z tego co pamiętam jest pewien próg obrotu nie wie czy dobrze napisze 2000zł albo 1000zł w ciągu 6miesięcy jeżeli ten próg zostanie przekroczony jesteś wtedy zobowiązany do odprowadzenia podatku ale nie pamiętam oznaczenia i wysokości, pewnie pare %. Także handlując na allegro nie musisz mieć DG, ale musisz ogarnąć temat z podatkami aby mieć czystą mańke. pzdr
Zainteresowanych proszę o kontakt na: domonik.czeremczynski(małpa)wp(kropek)pl
zawsze mozesz kupic ubrania a po 6 miesiacach zaczac je sprzedawac 6 miesiecy po zakupie nie obowiazuje cie podatek skoro ciuchy sa twoje i ''uzywalas'' je przez 6 miesiecy
dokładnie nie ma żadnego przepisu mówiącego o konieczności zakładania DG przy sprzedawaniu jakiś ciuchów niezależnie nowych czy używanych to akurat nie ma nic do rzeczy... DG trzeba założyć jeśli prowadzona działalność jest regularna i nie okresowa. jak chcesz raz na jakiś czas sprzedać dużą partię ubrań to nikt nie może tego zabronić ważne tylko aby po przekroczeniu progu zapłacić podatek i tyle
Dominik napisałem na e-mail. Czekam na odpowiedź.
3 tyś rocznie. Lepiej jednak załóż DG bo konkurencja ostra i świnie w postaci kontroli ze skarbówki zdolna podłożyć :D
Witam
Rozwijając swoją działalność nie jestem już w stanie sprzedawać wielu rzeczy osobiście na Allegro. W związku z powyższym poszukuję 2-3 sprzedawców na Allegro, którzy będą sprzedawać mój towar. Transakcje odbywają się na zasadzie drop-shipping i w tej chwili dotyczą jednego produktu, za to o bardzo dużej sprzedaży. Niewielkim nakładem sił jest do zarobienia kilkaset złotych miesięcznie oraz możliwość dalszej współpracy. Jeśli zatem potrafisz zrobić interesująca aukcję tak aby przekonać klientów do siebie opisem produktu a nie wszczynać wojnę cenową z konkurencją, to proszę o kontakt. priv lub e-mail DOMINIK.CZEREMCZYNSKI(at)WP(kropka)PL
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na biznes z allegro - strona 2": - Sprzedam pomysł na biznes na allegro - Sprzedam pomysł na biznes Allegro! - Pomysł na biznes - kilka uwag - dyskusja czym jest pomysł - Pomysł na allegro.pl - sprzedam pomysł aLLEGRO
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|