|
Pomysł na biznes z allegro:) |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie:)jestem tutaj od niedawna więc prosze o wyrozumiałość;)mianowicie mam obok siebie ogromną hurtownie ślicznych ubrań po niezwykle niskich cenach.Moje pytanie brzmi:czy jeśli będę wystawiał na allegro takie ubrania po wyższych cenach musze rejestrować działalność bądź płacić podatek od tych transakcji?
Oczywiście
arti1986, a bedziesz na tym zarabial? Bo podatek placi sie od zarobionych pieniedzy.
Jeżeli jest napisane ze bedzie sprzedawać po wyższych cenach to chyba chce zarabiać,na hobby mi to nie wygląda...
Jeżeli kupujesz ubranka bez f-vat i ci się to opłaca, to nie rejestruj firmy i nic nie opłacaj. Przynajmniej na początku, kiedy nie masz jeszcze kapitału i rozkręconego interesu. Na samych koszulkach majątku nie zrobisz, a opłaty cię zabiją.
AdamP1, i bedzie wszystko OK do momentu az nie zakupa do dzwio urzednik US i poprosi o zaplacenie 15tys zl kary :P
musicproject, hmmm nie koniecznie moze kupi towar za 100zl a sprzedac go na alegro za 105zl po odliczeniu kosztow prowizji i wystawieniu aukcji moze zapomniec o zyskach :D
Oczywiscie ze musisz rejestrowac dzialalnosc, ale to nie problem - i tak Ci sie to oplaci. Masz koszt tylko 300zl miesiecznie ZUS, no i podatek, ale jak bedziesz sporo sprzedawal to na pewno Ci sie oplaci. A przynajmniej nie musisz sie bac, ze dostaniesz ogromna kare z US.
No to chyba mam problem%-)
jak możesz to podaj adres tej hurtowni, jesli ty nie chcesz rejestrować DG. Ja się z chęcią tym zajmę :) Pozdrawiam i piszę poważnie
|
|