|
Pomysł na biznes z allegro |
Pomysł na biznes z allegro
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie:)jestem tutaj od niedawna więc prosze o wyrozumiałość;)mianowicie mam obok siebie ogromną hurtownie ślicznych ubrań po niezwykle niskich cenach.Moje pytanie brzmi:czy jeśli będę wystawiał na allegro takie ubrania po wyższych cenach musze rejestrować działalność bądź płacić podatek od tych transakcji?
Oczywiście
arti1986, a bedziesz na tym zarabial? Bo podatek placi sie od zarobionych pieniedzy.
Jeżeli jest napisane ze bedzie sprzedawać po wyższych cenach to chyba chce zarabiać,na hobby mi to nie wygląda...
Jeżeli kupujesz ubranka bez f-vat i ci się to opłaca, to nie rejestruj firmy i nic nie opłacaj. Przynajmniej na początku, kiedy nie masz jeszcze kapitału i rozkręconego interesu. Na samych koszulkach majątku nie zrobisz, a opłaty cię zabiją.
AdamP1, i bedzie wszystko OK do momentu az nie zakupa do dzwio urzednik US i poprosi o zaplacenie 15tys zl kary :P
musicproject, hmmm nie koniecznie moze kupi towar za 100zl a sprzedac go na alegro za 105zl po odliczeniu kosztow prowizji i wystawieniu aukcji moze zapomniec o zyskach :D
Oczywiscie ze musisz rejestrowac dzialalnosc, ale to nie problem - i tak Ci sie to oplaci. Masz koszt tylko 300zl miesiecznie ZUS, no i podatek, ale jak bedziesz sporo sprzedawal to na pewno Ci sie oplaci. A przynajmniej nie musisz sie bac, ze dostaniesz ogromna kare z US.
No to chyba mam problem%-)
jak możesz to podaj adres tej hurtowni, jesli ty nie chcesz rejestrować DG. Ja się z chęcią tym zajmę :) Pozdrawiam i piszę poważnie
Witam
Moja oferta skierowana jest do wszystkich, którzy chcą zarabiać na Allegro, lecz brak im pomysłu czym handlować i jak kupić towar. Ile razy przeglądając aukcje Allegro widzieliście świetnie sprzedające się produkty i zachodziliście w głowę skąd u licha sprzedawcy biorą tak rewelacyjne ceny, często nawet 0 80% niższe od tych w sklepach. Nie trzeba inwestować wielkiej kasy. 500zł w zupełności wystarczy na zakup partii towaru, którą można sprzedać z 100% zysku w ciągu 2 tygodni. Jeśli i Ty chcesz móc konkurować z najlepszymi to proszę o kontakt. Nie oferuję żadnego poradnika, lecz pośrednictwo w zakupie ilości hurtowych. Otrzymuję swoją prowizję tylko od towaru, który realnie kupujesz i oferują pełne wsparcie merytoryczne przez cały czas naszej współpracy. Zainteresowanych proszę o kontakt na priv. Jeśli masz na oku konkretną branżę, z której towar Cię interesuje, to również proszę o informację. Pozdrawiam
Witam
Jestem zainteresowany handlem na allegro. Jestem gotowy otworzyć działalność gospodarczą tylko nie mam pomysłu co mogę sprzedawać. I tu prośba do Dominik Czeremczyński o kontakt e-mail, ponieważ brak możliwości wysłania wiadomości prywatnej.
Dropshipping "oryginalnych" rzeczy z chin? Ciekawe, co na to UC :)
Nie trzeba od razu zakladac dzialanosci, jest jakis próg od ktorego trzeba. Wystarczy ze jako osoba fizyczna nieprowadząca dzialanosci gospodarczej odprowadzi podatek od dochodu. I do nikogo nie przyjdzie US bo sprzeda pare ciuchow z lumpexu. Poza tym, zawsze może powiedzieć, ze sprzedaje swoje prywatne ubrania, a tego mu nikt nie zabroni.
A jaki to jest próg? Czy tylko tak sobie gadasz... ? Poza tym autor pytał o nowe ciuchy a nie szmaty na kilogramy.
Witam, jestem zainteresowana, lecz nie nie mogę pisać na priv. Proszę o kontakt. pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Sprzedam pomysł na biznes Allegro!
- Sprzedam pomysł na biznes na allegro - Pomysł na biznes - kilka uwag - dyskusja czym jest pomysł - Pomysł na allegro.pl - Sprzedam pomysł aLLEGRO - Konkurencja dla allegro- Pomysł - POMYSŁ NA HANDEL W SIECI NA ALLEGRO - Allegro - czyli pomysł stary jak świat - Szukam biznesu. Allegro dobry pomysł? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|