|
Pomysł na domene auto-motogielda.pl |
Pomysł na domene auto-motogielda.pl
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, mam taki pomysl poniewaz wczoraj kupilem domene www.auto-motogielda.pl i mam takie pytanie poniewaz zobaczylem na gieldzie domen ze podobne domeny chodza po 20tys taka jak automoto.pl powiedzcie mi jak sprzedam taka domene na Allegro to ile musze odprowadzic podatku np jak sprzedam ja od 10 do 15 tys ?
Sam sobie odpowiedziałeś w zasadzie na pytanie. Domeny podobne do Twojej, osobiście sadzę, że niewiele możesz uzyskać za tą domenę sprzedając ją.
pytanie brzmialo ile musi zaplacic podatku a nie czy dostanie 20tys zlto juz inna bajka chciec moze a czy dostanie to co innego.
co do podatku to 19% od przychodu tak samo jak bys kupil samochod i sprzedal go przed uplywem 6mies tez od zarobionych pieniedzy placisz 19% podatku.
10 tys buhahaha :-) Chyba przed denominacją.
Kolejny post z ceną prosto z kosmosu. Czy Ty naprawdę myślisz, że ktoś Ci jest skłonny dać chociaż połowę kwoty, którą wymieniłeś? No chyba, że ktoś pojmujący świat w podobny sposób jak Ty.
panie inwestujacy bardzo cie prosze zachowaj komentare dla siebie... za ile chce to sprzedac to tylko i wylacznie moja sprawa a komentarze typu pana i tego pojmowania sa smieszne i irytujace, kazdy jest wolnym czlowiekiem i moze nawet usilowac sprzedac swoja skarpetke za 1000zł.
/pozdrawiam
i ja sie zgadzam z toba ze ten typ inwestujacy powinien opinie tego typu dla siebie zachowac...
pozdrawiam
Zadałeś pytanie na forum. Forum jest po to stworzone aby dyskutować i wymieniać się opiniami. Moja opinia jest taka i nie rozumiem czemu wydaje Ci się śmieszna i Cię irytuje. Jak napisałeś każdy jest wolnym człowiekiem. Możesz również wystawić na sprzedaż tą domenę za 1milion dolarów, tylko tu nie o to chodzi za ile Ty ją wystawisz a ile ktoś jest za nią skłonny zapłacić.
inwestujacy, no to jak bys czytal ze zrozumieniem to bys sie doczytal ze pytanie nie dotyczylo czy sprzedam za 10tys tylko ile musze zaplacic podatku JAK NP sprzedam za 10tys!!
Moze dlatego Twoja opinia jest irytujaca bo wogole nie jest odpowiedzia na zadane pytanie!?
vavis, chciałem pomóc w całości problemu. Dlatego zacząłem go "analizować" od wartości domeny. Jaki ma sens rozmawianie o zapłaceniu podatku od 10-15tyś, jeżeli domena nie ma szans się za tyle sprzedać.
Poza tym jeśli domena sprzeda się za pieniądze o jakich myślę to zip09 może zapomnieć o płaceniu podatku od tej transakcji.
inwestujacy, moze sprzeda za 10zl moze za 1000zl a moze zrobi tam jakis serwis dobrze wypromuje i sprzeda za 10tys zl !!
10 lat temu jak bym na forum napisal ze mam domene allegro.pl i chce ja sprzedac za 10tys zl to bys mnie wysmial a dzisiaj tez bys sie smial? W ciemno bys mi przelal na konto 10tys jak by ta domena byla moja! To tak samo jak bym sie zapytal ile musze zaplacic podatku jak sprzedam koszulke za 5tys zl. Moze mam akurat klienta na ta koszulke chociaz dla ciebie jest bez wartosci!!
Jeśli zrobi serwis i go wypromuje to wtedy może być to tyle warte.
$ Ja dzisaj podaję 6numerów totolotka i mówię, że na 100% wygrają za tydzień - czy mam rację? Z dwa tygodnie podaję numery, które wygrały tydzień temu i mowię że na 100% wygrały - czy mam rację? Jeśli twierdzisz, że pytanie jest tylko i wyłącznie na temat podatku to dlaczego znalało się w tym dziale? Jest przecież odpowiedni do tego dział PODATKI.
a nie zauwazyes ze to nowicjusz? ktos kto jest obyty to nawet by sie nie pytal o podatek bo sam by sobie to znalazl :)
Sprawdź również podobne tematy:
- Mam domenę auto-elektronika.pl i szukam pomysłu
- Mam pomysł, domenę brakuje gotówki - Sprzedam domene + pewny pomysł na biznes - Mam pomysł i domene. Poprowadz moja strone - Auto dostawcze do 3,5 t , Magazyn 160m2 Pomysł - Auto handel, auto części używane, warsztat samochodowy - Auto Komis czy Auto Handel? Dotacja z UP - Auto detailing - kosmetyka aut - auto spa - AUTO MYJNIA/AUTO KOSMETYKA Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|