|
Pomysl na dzialalnosc we wloszech |
Pomysl na dzialalnosc we wloszech
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witajcie jestem tu nowa,dlaego moze troszke o sbie.Wiec mieszkajac w Polsce 14 lat prowadzilam sklepy nabialowo-piekarniczye to cudowne lata,ale wraz ze wzrastaniem supemaketow (bliziutko mnie lidl i biedronka),moj biznes zaczynal kulec.Zarabianie na zus i inne oplaty nie bardzo mi se podobalo,wiec po 2 latach zamknelam moj polski biznes.Obecnie mieszkam we wloszech i czytajac to forum pomyslalam o biznesie piezkowym lub cos wtym stylu na zasadzie cateringu,mam meza wlocha jedzonko polske i moje wypieki bardzo mu smakuja,i wiecie my polacy jemy po to zeby zyc ,wlosi natomiast zyja po to aby jesc,z tad ten pomysl.Prosze o porady lb moze ktos moze podsunie jakis maly pomysl:) pozdrawiam goraco i czekam na wasze odpowiedzi,krytyke,usmiechy ogolnie piszcie
CZyli nic mi nie doradzicie a moze nie ma na tym frum kompetentnych ludzi ktorzy sluza rada?
Kiepskie wrażenie jak na początek. Ledwo godzinę wytrzymałaś i już krytycznie oceniasz forumowiczów.
Czy Włosi będą lubić polskie jedzonko to trudno przewidzieć, ale tam też jest sporo Polaków, tylko czy masz dostęp/kontakt do potencjalnych klientów?
a jak jest sanepid, urząd skarbowy i zus po włosku? jakie tam są podatki, jakie trzeba mieć pozwolenia ile zapłacić mafii,
o ile sobie przypominam to jest tam guardia di finanza, chyba oni ścigają nielegalne biznesy, skoro ty się pytasz polaków o prowadzenie biznesu we włoszech, to może ja cię zapytam jak zacząć handlowac złomem miedzianym w japonii. ;) pozdro
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysl na dzialalnosc we wloszech": - pomysl na dzialalnosc - Mcie jakis pomysl na dzialalność - pobyt we wloszech i co dalej - hurtownie we wloszech adresy - Kwiaty,rosliny..chodowla we Wloszech
• Strona 1 z 1
|
|