Witam
Ostanio natknąłem się w necie na amerykańską strone http://www.wheresgeorge.com/ na której użytkownicy wpisują numer seryjny banknotu i miejsce w którym dany banknot trafił w ich posiadanie, poczym mogą śledzić przemieczanie się tego banknotu po całym kraju. Ja wpadłem na taki pomysł żeby zrobić podobną strone tylko że walutą w tym przypadku było by Euro. Na każdy banknot można by było nadrukowywać nazwe strony i wypuszczać taki banknot w obieg, po czym każdy przypadkowy człowiek do którego trafił by taki banknot wchodząc na tą strone podał by numer seryjny tego banknotu miejsce i kraj z jakiego ten banknot trafił w jego posiadanie. Myśle że z czasem na tej stronie można by było zarobić dużo pieniędzy. Jeśli strona odniosła by suces i cieszyła się dużą popularnościoł w europie napewno znaleźli by się sponsorzy którzy za umieszczenie swoich reklam na tej stronie płacili by mi dużo pieniędzy, ponatto można by było umieścić na tej stronie sklep internetowy na którym sprzedawał bym rużne gadżety za które dodatkowo dostawał bym jakieś pieniądze. Teraz tylko zastanawia mnie jakie koszty musiał bym ponieść zakładając taką strone napewno musiał bym wynająć jakiś tłumaczy którzy przetłumaczyli by mi tą strone na różne języki ponatto dochodzą jeszcze koszty założenia takiej strony (różne opłaty , domena itp.) Co o tym sądzicie ?