|
Pomysł na gazetę - strona 2 |
Pomysł na gazetę
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
A czy darmowa gazeta (rozdawana na ulicy) też musi być zarejestrowana sądownie czy tam w Izbie wydawców?
Jak wychodzi cyklicznie to musisz zarejestrować w sądzie. I wybrać tytuł którego jeszcze nikt nie zarejestrował. Poza tym musisz załatwić numer ISSN i przesyłać każdy egzemplarz do Biblioteki Narodowej. Obowiązkowo.
Ok rozumiem. A czy są to duże koszty i nakłady czasowe (wydanie ISSN i rejestracja w sądzie?).
Do sądu po prostu idziesz, ja jeździłem do Warszawy osobiście.żeby nie czekać aż mój sąd wyśle i np. będzie odmowa, bo już tytuł taki jest. Jechałem do Wawy i dostawałem wpis i papier na miejscu. Warto pojechać, bo na miejscu sie dowiesz, czy jest taki tytuł i możesz dokonać korekty. Koszt był wtedy 50zł za znaczki pocztowe. Numer ISSN był za darmo i podejrzewam że się nic nie zmieniło, czekałem coś z 2 tygodnie. A egzemplarze do Biblioteki Narodowej musisz wysyłać po każdym wydaniu. 3 egzemplarze chyba.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na gazetę - strona 2": - Co jest potrzebne aby wydać gazetę ? - Inwestycja w unikatowy portal i gazetę - Sprzedam lokalną gazetę ze stroną internetową - W jaki sposób założyć własna gazetę ? - Wydawnictwo z UK - pomoże krok po kroku wydać lokalną gazetę
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|