|
Pomysł na nazwę domeny |
Pomysł na nazwę domeny
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Chcę zarejestrować domenę, która powinna być nazwą firmy, niestety .pl jest już zajęta, com również. Pozostaje mi .eu (lub inne końcówki) lub wybrać nazwę podobną. I tutaj moje pytanie, mam alternatywny pomysł na nazwę dwuczlonową ale czy zarejestrować domenę z myślinkiem czy bez? Np. stolydrewniane.pl czy stoly-drewniane.pl . jak mi radzicie?
To i to.
naszaklasa.pl nie odniosla takiego sukcesu jak nasza-klasa.pl :)
moja domena jest z myslnikiem... ladniej wyglada,moim zdaniem. Pozdrawiam
Bo nasza-klasa miala wieksza reklame i szybciej zaczela "dzialac".
i taką i taką :)
pamietaj tylko zeby na dwoch domenach nie dac tej samej strony bo google ci da bana :) stworz 2 rozne strony prezentujące różne podejścia, skierowane na inny target, albo po prostu wybierz tą ciekawszą wg ciebie i zrób redirect 301 :) jeżeli myslisz o reklamowaniu swojej strony w internecie, najlepiej kupić wygasłą domene, w pewnym stopniu powiązaną z twoją działalnością. Koszt takiej domeny to od 600-1000zł netto, ale uwierz, że się opłaca.
a myślałeś może o darmowym aliasie? np. "XT" albo "blo". Można na tym zaoszczędzić, bo serwer zakładasz na darmowym koncie (np. interia) i ta trzymasz stronę do której będzie przekierowanie z aliasa. Wtedy masz domenę np. http://www.nazwadomeny.xt.pl
Jedyny minus to wyskakujące reklamy podczas otwierania aliasu- coś za coś
Alias? Nie żartuj. To jest dobre dla dziecka 14-letniego na stronę o pokemonach. Już to widzę: www. strona-poważnej-firmy. yoyo.pl
wstyd o którym pisze Mateusz to jedno, a drugie to to, że z aliasem nic nie można zrobić, w żaden sensowny sposób reklamować.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na nazwę domeny": - Pytanie o nazwe domeny.. - pomysł na nazwe dla ogrodu - pomysł na nazwę dla firmy - Pomysł na nazwę firmy - pomysł na nazwę pizzeri
• Strona 1 z 1
|
|