Witam
Zastanawiam się nad otworzeniem własnego biznesu i myślałem o tym aby produkować pudełka różnych rozmiarów z nadrukiem. Obserwowałem allegro i widziałem że to idzie ludzie potrzebują choćby nawet aby zapakować przesyłkę. Sprzedawałbym je na allegro i poszukałbym odbiorców w okolicy np pizzerie czy jakieś firmy produkcyjne. Mam nawet dwie firmy w okolicy które używają pudełek. Na początek mały rynek ale gdyby to szło to bym szukał więcej firm. Z tego co czytałem na forum to potrzebuje na początek około 50 tys na maszyny. Są nawet firmy które sprzedają takie maszyny nowe i używane.
Na forum wyczytałem że ciężko jest się wbić na rynek albo są firmy które potrzebują pudełek bo ich obecni dostawcy nie wyrabiają ale to były trochę stare posty więc jak jest dzisiaj? Czy ten biznes się jeszcze opłaca i można na nim zarobić? Wiadomo że na początku będzie ciężko. Dobrze by było złapać dużą firmę która potrzebowała by parędziesiąt tys pudełek. A to bardziej przyszłościowo bo nie od razu Kraków zbudowano.
Firma powstała by w domu, mam kilka budynków gosp. które mógłbym wykorzystać do tego. Plus kupno do tego jakiegoś samochodu na początek nie duży.
Co sądzicie o tym? Czekam na wasze opinie i porady.