|
Pomysł na program |
Pomysł na program
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Znam się sporo na programowaniu. Szukam jakiegoś pomysłu na stworzenie aplikacji, na której można zarobić. Coś, na co poświęcę czas, nawet spory, ale się opłaci. Zastanawiam się w co uderzyć, może aplikacja komunikująca się z allegro, może coś dla np. przychodni - rejestr pacjentów coś w ten deseń. Na co Wy byście poświęcili czas, jakie macie pomysły, porady ? PdR
na sieci p2p p2m :P itp
system aptekarski , obecnie jest tylko jeden na ryku. dziala na zasadzie licencji , http://www.kamsoft.pl/index.htm .
może jakiś antywirus ? może przeglądarka internetowa ? może komunikator ? może program do grafiki komputerowej ? może aplikacja do wypełniania pitów i wszystkiego innego ? może aplikacja do odzyskiwania danych? może aplikacja do oglądania filmów ? może ... Z wszystkiego możesz wydusić kasę , więc pytanie nie powinno dotyczyć pomysłu na program, lecz sposobu na wyduszenie kasy z POMYSŁU :)
W czym programujesz?
I to jest fundamentalne pytanie i problem wspólczesnego marketingu !:) !:) !:)
Od tego fundamentalnego mam sprawdzonych ludzi, moge ci polecić :)
Co do programów, raczej trzeba pomyslec na czym sie znasz, CO jestes w stanie zrobic na tyle dobrze, zeby bylo nowe,, dobre i mogło konkurować z innymi.
Dziękuję, znam się na tym. Był taki program, który wprowadziłem na rynek. W krótkim okresie czasu stał się standartem. Sprzedawałem również polskie programy w USA - dasz wiarę. Euro+ sprzedaje się nadal. Pozdrawiam Tadeusz Fita
Nie wiem czy komutator to dobry pomysł jest już tyle tego na rynku, ze będzie to kolejny w masie. Stawiałbym raczej na coś unikalnego. A może zamiast na klasyczne PC pomyślisz nad aplikacjami do komórek ? Teraz to rozkwitający rynek. Coś co pracuje na javie i jest dostępnie niezależnie od systemu operacyjnego komórki.
No masz racje, to podzielcie się doświadczeniami i wspomóżcie początkującego w tym biznesie.
C++, C#, głównie te języki. Inne, tj. java, phpto tylko podstawy.
Jaka platforma ? Najbardziej rentowną jest Iphone, jednak wiem, że teraz Android i google zaczynają z dużym rozmachem wchodzić na rynek
Nie iStore, tylko „App Store” i „iTunes Store” !!!
Platformy: - iPhone + iPod Touch - Android - iPad !!! Co najmniej kilkanaście firm z Polski - najczęściej jednoosobowych - już wstawiło do App Store swoje aplikacje. Nie wiem jak Android, ale Apple oferuje SDK do swoich platform. Pozdrawiam Tadek
Napisz program, który wykrywa osoby niewidoczne na gg. Jeśli się oczywiście da.
Albo program, ktory wykrywa, czy ktos nie odbiera komorki bo nie chce lub go nie ma!
Napisz nawigacje GPS pod jave która Korzystała by z dogrywanych map bo aktualnie nie ma takiego programu wszystkie pobierają mapy z serwera co jest dodatkowo płatne.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na program": - Program - Program 21 - program UE 50+ - Program 8.1 - 250-300 tys pln program kom
• Strona 1 z 1
|
|