Witam.
Wpadł mi do głowy świetny pomysł na zapalniczkę i mam dwa pytania. Jak można takową zapalniczkę zaprojektować i wyrobić? Gdzie szukać odpowiednich firm? Oraz drugie pytanie jak skutecznie zastrzec swój pomysł?
|
Pomysł na zapalniczkę. |
Pomysł na zapalniczkę.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.
Wpadł mi do głowy świetny pomysł na zapalniczkę i mam dwa pytania. Jak można takową zapalniczkę zaprojektować i wyrobić? Gdzie szukać odpowiednich firm? Oraz drugie pytanie jak skutecznie zastrzec swój pomysł?
Witam Nie mam pojęcia jak i gdzie wykonać prototyp. Co do zastrzegania pomysłu: patent - chroni sposób działania produktu znak towarowy - nawe produktu wzór przemysłowy - wygląd produktu prawa autorskie - chroni przejawy działalności twórczej Urzyteczne informacje możesz znależć w: urzędzie patentowym RP www(kropka)uprp(kropka)pl polskiej izbie rzeczników patentowych www(kropka)rzecznikpatentowy(kropka)org(kropka)pl oraz regionalnych ośrodkach informacji patentowych działających przy uczelniach technicznych. Jeżeli ta twoja nowa zapalniczka to przypadkiem zapalniczka-otwieracz to daj znać kiedy rozpoczniesz produkcje spotkałem taką zapalniczke tylko raz jako gadżet reklamowy piwa i nigdy więcej, taka zapalniczka to przydatna rzecz.
Każda zapalniczka służy jako otwieracz( np. do piwka), zawsze tak robie-hehe. A tak na powaznie to moglby to byc dobry pomysl, tylko zapalniczki na rynku są tak tanie i jest ich miliardy, wiec chyba bedzie lepiej pomyslec nad zapalniczką typu-otwieracz , bo z taką zwykłą to raczej trudno bedzie. Chyba ze bedziesz sprzedawal po 5 gr, a koszt produkcji-np. 50 gr. Ale pomysł ciekawy. Moze wypowie sie jakis mały producent zapalniczek?
Dziękuje za odpowiedzi.
W zasadzie to zapalniczka otwieracz jest przydatnym gadżetem. Takie zapalniczki również bym chciał posiadać w swojej ofercie ale główny pomysł to całkowicie coś innego. Nie chcę na razie zdradzać mojego pomysłu ale na pewno takich zapalniczek na świecie nigdzie nie ma. Gdy opowiadałem moim znajomym o pomyśle wszyscy mówili że by kupili taką zapalniczkę i to nawet za parę złotych 5-10. Co jak na cenę plastikowej zapalniczki jest naprawdę sporo. Szukam w internecie kogoś kto by się podjął czegoś takiego ale za "Chiny" nie mogę znaleźć. I chyba właśnie w Chinach taka produkcja była by i opłacalna i możliwa. może na forum jest ktoś w stanie wykonać projekt plastikowej zapalniczki?
a co to za zapalniczka ktorej nie ma na swiecie? nie wiadomo czy nie ma ,bo nie jestes tego sprawdzic, np. w Iraku moga byc zapalniczki z wyrzutnią rakiet typu ziemia-ziemia:) Może to ma byc zapalniczka z radyjkiem(maryja - dla starych dewotek),z wysowanym ostrzem,albo nie wiem co jeszcze, a moze z dostepem do internetu. Tyle zapalniczek widzialem na swiecie , ze nie wiem co mogles wymyslic. Ale jezeli , Twoi znajomi mowia , ze kupili by taka , za niezle pieniadze(jak na zapalniczke) to pomysl moze byc naprawde warty zastanowienia. Moze przedstaw go na forum i wtedy napewno bedziesz mial wiecej odpowiedz i opinii na ten temat , co ulatwi Ci podjecie decyzji. A jesli nie ma takiej na swiecie to nie martw sie o konkurencje - rynek zbytu to cały świat. Pozdrawiam.
znam rozwiązania techniczne różne wiec moge pomóc zrobić dok techniczna jeśli trzeba grafikę i co bedzie trzeba oczywiście z poświadczeniem notarialnym ze nie wykorzystam wiedzy ani z nikim się nią nie podziele Pracowałem już w ten sposób wiec jeśli moge się przydać to zapraszam gg 9884882
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł na zapalniczkę.": - Pomysł na biznes - kilka uwag - dyskusja czym jest pomysł - Dotacja na pomysł: pomysł nie wypala, co z kasą ? - Chciałbym sprzedać pomysł na mój pomysł:) - SUPER POMYSŁ "Pomysł na biznes" REKLAMA - Czy "pomysł" na biznes to napewno dobry pomysł?
• Strona 1 z 1
|
|