Witam jestem nowy na forum. Mam na imie Mariusz. Z wykształcenia jestem technikiem leśnikiem aktualnie studiuje leśnictwo. Niestety przyszłość niepewna w tym zawodzie więc myślałem o założeniu własnego biznesiku. Szkółki leśne itp odpadają. Myślałem nad serwisem pilarek spalinowych i sprzedaży części do tychże, gdyż na tym sie znam. Mieszkam w małej miejscowości (ok. 3000 mieszkańców) otoczonej lasami i podobnymi wioskami. 90% mieszkańców posiada własne pilarki ale o naprawie niemają zielonego pojęcia. Po częci i do naprawy muszą dojechać ok 15 km niemówiąc juz o stihl'u czy innych firmówkach. Do tego jakieś akcesoria i amunicja do broni mysliwskiej bo lasów i myśliwych u mnie pełno a sklep myśliwski w najlepszym wypadku 30 km ode mnie. Co o tym sądzicie? Prosze o konkretne porady i szczerą krytyke, ewentualnie o inne pomysły.
A tak z innej beczki. jest może ktos na forum kto posiada firme z branży "leśnej" bądź pokrewnej i poszukuje lub ma możliwość zatrudnienia wykształconego młodego człoweka?? ;)