Jak w temacie,grzyby moja pasja wiec szukam pomyslu związanego z grzybami..
czekam na waszą pomoc..
Pozdrawiam
|
Pomysł Związany Z Grzybami |
Pomysł Związany Z Grzybami
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Jak w temacie,grzyby moja pasja wiec szukam pomyslu związanego z grzybami..
czekam na waszą pomoc.. Pozdrawiam
uzyj pocji szukaj niedawno był podobny temat. Chyba, że to ten sam autor jest ?
tu zadne opcje nie pomogą...
tu musi być pomysł bo na grzybach można zarobić... Super sprawa grzyby. kto jest grzybiarzem wie o czym mowie.
Zbliża się kolejny sezon grzybowy,trzeba coś myśleć jak tu w tym roku zarobi na grzybach...
Jakieś świeże pomysły?
Może załóż pieczarkarnie
Zaraz grzybiarze podniosą bunt - wiem, wiem - pieczarka to nie grzyb! :D
Pieczarkarnie to już przeżytek... i nie polecałbym tego biznesu.
Witam,
Grzyby również i moja pasją.... Dołączam się do prośby o jakieś świeże pomysły na nadchodzący sezon grzybowy.
organizujecie skup, suszycie, sprzedajecie..., i/lub konserwujecie i wysyłacie w świat. Pozdr :)
A jakie grzyby lubisz najbardziej? Mogę Ci dać przepis na pierogi z prawdziwków. :) Albo na grzybową z maślaków. Albo na sos z opieńków miodowych, albo na marynatę z żółciaków.
Jest kilka opcji
1 nazbierac i sprzedawac przy szosie srednio oplacalna 2 zbierac muchomory i produkowac trutki, currary lub drobne zlecenia podtruwania niewygodnych osobnikow, swiadkow koronnych itp , tu oplacalnosc wzrasta 3. najbardziej dochodowy biznes zbior lub hodowla grzybkow halucynogennych, bardzo duzy zbyt, zarobki kolosalne kokosy
Ojj ja nie potrzebuje przepisów na potrawy grzybowe,sama mam ich tyle że ciężko w głowie zapamiętać. Moim ulubionym daniem z grzybów jest sos grzybowy z ziemniaczkami i koperkiem.
Tak przeglądam allegro i widzę "GRZYBY W TWOIM OGRÓDKU - GRZYBNIA" itp. Pytanie trochę dziwne, ale nie znam się na tym. Czy grzyby można uprawiać na skalę przemysłową? Widzę tutaj grzybowych ekspertów, więc liczę na to, że ktoś mi rozjaśni temat :)
Orientuje się ktoś z Was w cenach grzybów leśnych? Jaka jest średnia cena za kg grzybów świeżych a jaka suszonych?
To zależy jakie grzyby? Bo jeśli takie grzyby typowo leśne to na pewno nie na skale przemysłowa i nie w ogródku. Ogólnie te grzyby w ogródku to moim zdaniem jest to bardziej dodatek hobbistyczny. Tak czy inaczej aby grzyby rosły są potrzebne odpowiednie drzewa,podłoże,warunki i nie jest to tak jak z sadzeniem warzyw w ogródku...
Zależy jaki gatunek grzybów ale na pewno suszone są kilkakrotnie dorsze od świeżych.
Eeee rynek suszonych grzybów jest mocno obstawiony,sam się przekonałem...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pomysł Związany Z Grzybami": - pomysł na biznes związany z psami - Pomysł na biznes, związany z samochodami. - pomysł na biznes zwiazany z budownictwem - co zrobić z działką? + pomysł na biznes związany z grami - E Biznes pomysł na biznes zwiazany z sklepami internetowymi
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
|
|