Witam wszystkich "forumowiczów". Przegladam forum i uznalam, ze jest na nim wiele osob znajacych sie na doskonale na wielu branzach. Ja oczywiscie tez mam problem ze zdecydowaniem sie na jakis wlany biznes :cry: Mieszkam w miejscowosci liczacej 60 tys mieszkancow, posiadam wlasny magazym o pow. 100 m2 i placu 500m2, probowalam go wynajac ale nie wiem czy bedzie mi sie to oplacac czy moze sama bym cos zainwestowala, mam oczywiscie kilka pomyslow :wink:
1) hurtownia pasz jestem z wykasztalcenia zootechnikiem, wiec mysle, ze mogloby mi to troszke ulatwic, glownie pasze dla zwierzat gospodarskich- swinki krowki i oczywiscie konie. Nie wiem tylko czy jest to placalny handelek, jakie sa marze itp. W moim miescie sa dwie takie hurtownie i wiecznie maja braki w zaopoatrzeniu. Licze sie z tym, ze pewnie bede musiala wliczyc w koszty dowoz do klijenta?
2)Posiadam dzialke 10 km od miasta na drodze krajowej (w promieniu 15 km nie ma rzadnej stacji) chcialabym wystawic stacje AUTO GAZ LPG, znalazlam juz wykonawce, ktory znalazl lekko uzywana stacje za 30 tys, oczywiscie + montaz itp + jakies 30 tys.
Czytalam forum na temat LPG i widze ze nie jest to koniecznie oplacalne, czy ktos ma moze jakis pomysl na czy mozna by dodatkowo dorobic przy takiej stacji? Sklep i bar odpadaj bo juz sa.
Dziekuje z gory za rady.
ale sie rozpisalam :oops:
[ Dodano: Sro Wrz 20, 2006 10:42 am ]
Zapomnialam dodac mam tez mozliwosc sciagania ubran z USA , na internecie widze, ze ceny takich ciuszkow sa z marżą nawet200% ale oczywiscie do tego dochodza kszty biletu, paczek itd.