Witam serdecznie forumowiczów. Podobnie jak większość z was poszukuje tutaj ciekawego pomysłu na własny biznes.
Po przeczytaniu dziwniebrzmiącego tematu byc moze zastanowicie sie o co chodzi.. otóz..
Mieszkam w 100 tysiecznym miejscie w ktorym jest jedno kino ("miejskie")a do najblizszych ciekawszych typu cinema city multikino jest ok 30 km. Niedawno znalazlem dystrybutora automatów vendingowych zupelnie niespotykanych na rynku (przynajmniej w mojej ocenie). Sa to automaty do produkcji popcornu.
I tutaj w mojej glowie zrodzil sie pomysl aby takie automaty "instalować" w starszych kinach pokroju tego jakie jest w moim miescie.Zaznaczam ze nie ma tutaj kącika gastronomicznego w ktorym mozna by bylo nabyc ulubiony popcorn przy ogladaniu seansow.
Teraz troche danych
Cena (uzywanego)automatu to okolo 4,000 brutto
Dzierżawa terenu pod automat vendingowy ?? (0zl- 400zl ??)
Koszt wytworzenia jednej torebki popcornu oscyluje w granicach 30 groszy.Automat nalezy uzupelnic popcornem po okolo 100 wydaniach.
Moje pytanie do was. Jak myslicie czy w ogole taki automat ma racje bytu.. Ile osob dziennie moze zakupic popcorn z tego urzadzenia zakladajac ze kino dziennie odwiedza okoo 100 osob.
Ile bylibyscie w stanie zaplacic za taki popcorn (1zl - 5zl )?
nie jest to sposob na dorobienie sie milionow ale wydaje mi sie ze gdyby takich automatow postawic 15 to na horyzoncie zaczynaja sie pojawiac sie calkiem ciekawe liczby.
Poddaje temat ocenie i zapraszam do sensownej dyskusji.