witam
co sadzicie o stworzeniu portalu rozrywkowego w ktorym ludzie moga po ogladac filmy
posluchac muzyki a co do tego uczestniczyc w roznych forach tematycznych
taki portal rozrywkowo - spolecznosciowy
co o tym myslicie ???
pozdrawiam
|
Portal rozrywkowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam
co sadzicie o stworzeniu portalu rozrywkowego w ktorym ludzie moga po ogladac filmy posluchac muzyki a co do tego uczestniczyc w roznych forach tematycznych taki portal rozrywkowo - spolecznosciowy co o tym myslicie ??? pozdrawiam
jakie filmy? jaką muzykę? skad wezmiesz prawa do tego typu materiałów?
to jest wszystko do dopracowania
chodzilo mi o filmy amatorskie przewaznie a muzyke normalna masz spis wykonawcow wlaczasz i tyle nie wiem jak to zorganizowac jeszcze !!! moze ktos wie cos o tym to prosze o wypowiedzi !!! pozdrawiam
Witam,
1. serwisow muzycznych jest juz duzo, 2. filmy marnej jakosci masz na youtube, 3. na VoD i IPTV w Polsce sa za slabe lacza (jeszcze), 4. kamerki i rozmowy zalatwiaja komunikatory i czaty. Jakos nie czuje tego biznesu, ale zycze powodzenia. Pozdrawiam Jerry
witam
moze i tak ale WEB 2.0 to perspektywa duzych pieniedzy moze macie inne pomysly na portal rozrywkowy + informacyjny itp pozdrawiam
A co sadzicie o czymś takim jak:
- http://www.57.pl - http://www.boja.pl - http://www.osemka.pl Mysle o otworzeniu czegos takiego, posiadam juz w sumie część CMS'a ew. fundusze na to aby jeszcze zmodernizowac ów istnijacy kod.. Chciałbym tzn. mysle o otworzeniu czegos takiego jak: SERIWY O TEMATYCE: - Edukacja (sciagi, opracowania, poradniki etc - dostep platny do pewnych materialow) - Erotyka (opowiadania, galerie, filmiki(online), download, kreskowki/gry flash) - j.w. platnosc - Humor (dowcipy, smieszne opowiadania, gry flash, filmiki online, kreskowki, smieszne mp3 itd.) - j.w. - Komputerownia (download programow/sterownikow, porady dotyczace obslugi/tuningu komputera, newsy i artykuly zwiazane z tematyka kom[puterowa i około komputerowa..) - Turystyka(m.in baze noclegowa(dobrze rozwiazane platnosci), ciekawe miejsca (opisy), porady co i jak - a przede wszystkim gdzie i za ile = itd. Wstepnie - to co wyzej.. Ew. w trakcie zysku - ewaluować na wyżej i szerzej Co Wy na to - może przejść? Głownie liczyłbym na reklame adSense ew. pozniej zapisac sie do agencji reklamowej. Mysle, ze w serwisie erotyka i turystyka - microplatnosc takze sporo moglaby dac od siebie, a w serwisie "komuterowym' - ogladalnosc nie powinna być niska..
możesz podać nazwe tego nowego portalu? bo rozumiem, że masz już wykupioną domenę
witam
to jest dopiero pomysl w wstepnej formie realizacji pozdrawiam
Caly urok e-biznesu polega wedlug mnie na tym ze dysponujac nie duza kwota mozesz zarobic rozsadne pieniadze. Ale do tego trzba swietnego pomyslu a tu takiego brak. Stare odgrzewane kotlety nawet w nowej panierce nikogo nie przyciagna. Mikroplatnosci ze stron erotycznych hmmm zobacz ile zostaje ci z premium SMS ktory kosztuje 10.50. Jak zarobisz 400 zl miesiecznie bedzie to duzy sukces. Pozatym jak w jednym portalu chcialbys miec edukacje dla dzieci i gole panienki dla rodzicow:)
tego typu portal juz jest:
sprawdz sobie : socjum _ pl pozdrawiam
Stary odpuść sobie musiałbyś mieć innowacyjny pomysł, z tego co wiem największą kasę trzepią portale erotyczne, te z płatnym dostępem i to w najprostsze formie jaką jest sms, sms można wysłać w chwilę i nie myśli się o kosztach, jakbyś miał to wyciągnąć z kieszeni i dać komuś do ręki to może by ci było szkoda a tak ? biznes jest biznes , byle nie to co istnieje bo powiem Ci , że ludzie na forach gadają bez emocji, nikt nikogo nie widzi i piszesz jak do ściany, na skypie możesz za darmo podzwonić i pogadać przez video też idzie w różnych programach poczatować więc nie widzę szans na Twój biznes - jestem na nie :)
eee...też na nie.
Filmiki masz na youtubie, muzyke na wrzucie, erotyke to mówić nie muszę nawet, fora wielotematyczne co krok, edukacje na sciagach... Nic nowego. Dziś albo wymyślisz coś, czego jeszcze nie ma (np. nie wiem...portal społecznosciowy dla wędkarzy, choc może juz taki jest?), albo postawisz na społeczność lokalną. W tym drugim wypadku musisz jednak mieć tę społecznosc dosc sporą i brak wielu powaznych konkurentów (jeden czy dwóch to jeszcze nie jest problem przy np. duzym miescie) oraz czymś się wyróżniac. Otwierając taki portal, zarejestrujesz sobie DG i co? Nie będziesz miał za co opłać Zusu pewnie... Nawet w inkubatorze to zostaną Ci grosze, bo ile zarobisz z reklam czy smsów? 5 stów? 7 stów?
|
|