|
Portal społecznościowy dla mojego miasteczka. |
Portal społecznościowy dla mojego miasteczka.
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Na początku dodam iż to nie ma być moim głównym źródłem dochodu. Właśnie pracuje nad stworzeniem portalu społecznościowego dla mojego miasteczka i gminy. Gmina liczy ok 25 tys mieszkańców. Dostęp do internetu jest tu raczej na porządku dziennym. Dużych kosztów nie będzie gdyż wszystko stworze sam i też sam zajmę sie reklama. Jedyne koszty to opłata za serwer ok 20 zł miesięcznie :-) z początku nie liczę na duże dochody ok 200 zł miesięcznie bo głównie portal ten ma sie utrzymywać z reklam. I mam pytanie jak rozlicza sie z takich dochodów z urzędem skarbowym? a zwłaszcza że będą to bardzo małe dochody.
Witam, z tego co mi wiadomo to rozliczasz się w picie roczny w zakładce "inne" ale to zależy bo każda księgowa robi to inaczej.
Natomiast myślę ze tu się trzeba zastanowić czy to wogóle ma sens, bo jakis tam pieniądź z tego będzie, ale nie wiem czy uzbierasz nawet te 200 zł. Moim zdaniem to nie ma co liczyć że w tak małych portalach zarobimy na reklamach.
Spróbować można :-) a jak nie wypali to sie usunie i problem z głowy
A tak z ciekawości po co taki portal społecznościowy ? Na tych znanych jest opcja miasta ba nawet tworzą się konta typu: miłośnicy miasta X czy Y. Zatem po co ? A jak sądzę miasto posiada też typowy serwis miejski.
Zacytuje tu słowa pewnego polskiego myśliciela:
"Jak już coś robię to 100% ..." - Pudzian Jeśli będziesz to robił tylko z nastawieniem że to dodatkowe 200zł, to nic z tego nie wyjdzie. musisz poświęcić naprawdę dużo czasu żeby przyciągnąć userów i ich utrzymać, dopiero wtedy możesz myśleć o zarabianiu kasy i wtedy będzie zarabiał 200zł za wyświetlanie 1 reklamy.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Portal społecznościowy dla mojego miasteczka.": - Portal ogłoszeniowo motoryzacyjny mojego regionu - co otworzyc w centrum miasteczka - szukam sponsorów dla miasteczka kibica na ME 2012 - Budka z jedzeniem, na terenie miasta, miasteczka akademickie - lokal w CENTRUM 5-tysiecznego miasteczka 15km od Krakowa
• Strona 1 z 1
|
|