Ostatnio wpadł mi do głowy pomysł na portal społecznościowy w stylu nasza-klasa.pl, skierowany raczej do młodszych bywalców internetu. Przypomniałem sobie jak ładnych parę lat temu moja siostra bawiła się w złote myśli. Kupiła zeszycik, ozdobiła, napisała z 50 pytań :) i zaczęła dawać znajomym. Po pewnym czasie zapełniła wszystkie kartki. Zeszyt gdzie przepadł z czasem ale zdjęcia które dodawali wpisujący się ma do dziś. Świat poszedł do przodu i dzieci teraz wolą pobuszować po necie i nie bawią się w ten sposób. A dlaczego nie zrezygnować z zeszytów i założyć sobie złote myśli w internecie? To będzie bardziej na czasie!
Po zalogowaniu osoba tworzyłaby listę pytań i wysyłała prośbę o wpisanie do innych zarejestrowanych. Oczywiście dodawałoby się do tego zdjęcia, z czasem jakieś forum, czat itd.
Co sądzicie o tym pomyśle? czy znajdą się chętni do takiej zabawy? Prace zacząłem samodzielnie ale jeśli ktoś widzi w tym sens i chciałby mi pomóc to zapraszam. toshibano@tlen.pl
Jeszcze jedno pytanko natury technicznej, czy taki portal może być oparty o CMS? Czy mogę zainstalować mambo na serwerze i powiedzmy w przyszłości legalnie mieć jakieś zyski?
Pozdrawiam forumowiczów,