Od kilku dni chodzi mi po głowie pewien pomysł na biznes. Otóż myślę o założeniu portalu, gdzie będzie można znaleźć wszystko o komórkach i dla komórek. Oprócz tego info o nowościach w świecie techniki itp.
A zarabiać mógłbym poprzez programy partnerskie, m.in.: z dzwonkami, logosami, tapetkami, doładowaniami itp (np. wapacz), dział "aukcje telefonów komórkowych" który mógłby kierować wszystkich na allegro.pl/telefony itd oraz wszelkiego radzaju bannery z programami partnerskimi.
Myślę także o wprowadzeniu w portalu coś w stylu szukaj serwisu: np. gdańsk gdzie pokazałyby się wszystkie serwisy telefonów komórkowych na terenie Gdańska, które zareklamowały się na moim serwisie (opłaty symboliczne, np. pierwszy miesiąc za free, a później np. 30zł za rok).
Na portalu mogłoby być także forum na którym "komórkowcy" zamieszczaliby np. ogłoszenia sprzedam/kupię tel, ale również dyskusje o telefonach. Byłyby także charakterystyki telefonów. Portal ten mógłbym reklamować na różne sposoby.
co myślicie??? proszę o opinie... z góry dziękuję i proszę o wskazówki co i jak trzeba zrobić, żeby taki portal ruszył. :-)