|
Posiadam lokal i co dalej bez kapitalu:( |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam... Sytuacja jest następująca....posiadam lokal przy ruchliwej ulicy w Katowicach tylko brak mi pomysłu i kapitału:(Lokal ok 80 mkw jedyny mankament ze w bramie ale mysle ze z dobrym pomyslem nie bylo by to przeszkodą... Niestety Katowice są dużym miastem i cieżko znaleść coś czego jeszcze nie ma...Dlatego jeśli macie jakieś pomysły to piszcie i ewentualnie jestem gotowy na spółke...ja mam lokal i ewentualnie zawsze mozna mala pozyczke wziaść, ktoś ma pomysł i troche kapitału i można działać. Mieszkam 20 km od Katowic i w swoim mieście mam pomysł na biznes ale tam lokalu nie mam...Ktoś juz o tym wspominał na forum a mianowicie chodzi o sex-shop...Myśle, że by to wypaliło...w mieście nie ma jeszcze takiej instytucji ...zostaje podstawowe pytanie ile na to potrzeba kapitału??
Wynajmij lokal ;]
zgadzam sie ze wczesniejsza wypowiedzia. ja bym ten lokal wynajal :smile:
Hmmm...lokal był cały czas wynajmowany...troche źle to napisałem...to jest lokal rodzicow napisalem ze mój bo to oczywiste ze mi go odstapia jak tylko bede chcial cos zaczac...ma ktoś jakiś pomysł?
W tak duzym mieście mozesz powielac pomysły i tak bedziesz zarabiał. Musisz pojezdzic po mieście i zobaczyc co najlepiej prosperuje w takich lokalach i zobaczyc czy w okolicy twojego lokalu nie ma takiej działalności, zrobić obliczenia matematyczne i juz mozesz otwierac. Jesli zrobisz dobry biznesplan to bank ci udzieli kredytu na działalnosc.
jest sporo możliwości tylko musisz się wykazać sprytem i dobrym pomysłem ,ja aktualnie wymyśliłam coś fajnego i myślę że wypali mi .czy w pobliżu znajdują się sklepy z art. po 4 zł lub po 2.50 zł czy nie myślałeś nad tym aby z czymś w tym stylu wystartować to idzie jak świeże bułki. jeśli zaś chodzi o pieniądze ,na tego typu sklep może na początek starczy ci ze 2000 może 3000 zł a jeśli o pieniądzach to sprawdż ofertę dla firm które dopiero powstają i zakładają konto w banku śląskim ,jeśli nie miałeś problemów z bankami itp możesz otrzymać albo kartę kredytową na 3000 zł lub limit w koncie czy też jak to nazywają kredyt odnawialny 5000 zł myślę ze z takimi pięniędzmi też już można coś zakręcić podpowiadam ci tylko a czy skorzystasz z podpowiedzi to już twoja sprawa . hutrowni po 4 zł jest trochę ale z art.po 2.50 ja osobiście nie mogę znależć ,jeśli by ktoś wiedział to też bym chciała wiedzieć .(przy okazji )pozdrawiam i życzę dobrych pomysłów oraz powodzonka.barsiak
pamiętaj tylko jeszcze jedno powiedzenie powiadały jaskółki ,że ....... jak robić to tylko na siebie ,bądż samowystarczalny barsiak
|
|