|
Posrednictwo tlumaczen |
Posrednictwo tlumaczen
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, wiem jak pozyskac bardzo duza liczbe zlecen na psozczegolne tlumaczenia jezykow(od chinskiego po angielski). Malo kto wie ze istnieje na to prosty sposob, jednak mam pewne watpliwosci, aby otworzyc biuro posrednictwa tlumaczen. W zasadzie sprawa jest prosta, ja pozyskuje zlecenie, zlecam tlumaczowi za umowiona kwote, tlumacz tlumaczy, ja oddaje zleceniodawcy i kasuje PROWIZJE. Rozna wysokosc prowizji w zaleznosci od jezyka. Jednak jak kazda branza sa tez i problemy, np niewywiazanie sie z umow, zle przetlumaczone teksty itp itd, wiec nie wiem czy rozkrecac biznes czy nie... Zawsze mozna w dluzszym okresie majac ciaglosc tlumaczen, zatrudnic tlumaczy na etat wtedy prowizje beda duzo wieksze. Prosze o komentarze, pozdrawiam
To jest dobry pomsyl, ale musialbys napewno podpisac umowe z konkretnym biurem tlumaczen czy osobą. Tlumaczenie pism panstwowych/dokumentów (w tym domyslam sie np. przy zakupie auta?) wydaje mi sie, ze musi byc tlumaczone przez kogos "specjalnego", tj. zwykla osoba nie moze sobie poprostu przetlumaczyc i walnac pieczatke. To tak jak notariusz. Tzn. tak mi sie wydaje, glowy nie dam uciac.
Prowizje są niezle, bo ludzie potrzebuja dokumentów "na gwałt" i płacą naprawde niezla kase. Sama płacilam cos kolo ~200 zł za przetlumaczenie dokumentów od auta. O przypomnialo mi sie, to chyba są "tłumacze przysięgli"?
wszelkie wpadki o ktorych napisales sa nie z twojego powodu. Ty tylko musiszz przeprosic klienta i obiecac mu nowe tlumaczenie na nastepny dzien.
TO biznes jak kazdy inny, pracuja ludzie i wszystko sie moze zdazyc. ALe tlumacze raczej nie robia byków. Poza tym tlumacze maja wszystko w komputerze wiec poprawa bledu fizyczniemoze potrwac 30 sekund. Mysle, ze to fajny pomysl na tani biznes. Wklad jest prawie zerowy. Jedyne co to lokal musisz zrobic
A ze zleceniodawcami będziesz się porozumiewał za pomocą tłumaczy?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Posrednictwo tlumaczen": - biuro tlumaczen - Pośrednictwo - Pośrednictwo - PKD - pośrednictwo - Posrednictwo a podatki
• Strona 1 z 1
|
|