|
Poszukiwanie złomu:) |
Poszukiwanie złomu:)
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam. Byliście może świadkami jak puka ktoś wam do drzwi i pyta o złom..?? A wiec mam znajomego który jeździ u takiego kolesia za złomem,ostatnio mówił ze kupili 2 tony zlomu,w tym trochę koloru za 350zl w tym fajki,jedzenie paliwo.Bierze 3 chłopaków,daje im auto i płaci im 70 dniówki. Wiec teraz ile zarobi ten koleś. Moze warto zabrać swoje auto i wyruszyć na wioski w poszukiwaniu złomu? jak myślicie?
takich naiwniaków raczej nie ma...
no chyba że od jakiś żuli, zbierających na wino, kupił by za 5zł :)
Widze następny specjalista sie znalazł od wszystkich tematów.W każdym wątku uczestniczy. Proszę was dajcie se spokój.Kolega na wszystko zna odpowiedz... Sory
No tylko że ten "kolega" - niestety ale ma rację !!!!
specjalista, który udziela odpowiedzi w każdym debilnym wątku. jestem inspektorem ds. głupoty mówię stop masowej paligłupizacji społeczeństwa!
Do mnie np tez przyjeżdżają i pytają o złom. Mój ojciec ma warsztat samochodowy a ten złom to tak jakby moja premia więc normalne że go nie oddam za grosze ;) a w ciągu roku parę ton się zbiera więc odrazu mówię im że nie ma złomu. Ale z drugiej strony to nie wiem czy ojciec by im nie oddawał po tańszej cenie niż na skupie gdyby nie ja z powodu braku czasu. A trochę trzeba się narobić żeby to wszystko posegregować załadować i wywieźć w moim przypadku. I myślę że są ludzie którzy nie mają czasu na wywóz złomu na skup a im zalega na placu. Gdyby tak nie było to raczej by nie jeździli.
A dodatkowo Ci ludzie co do nas przyjeżdżają handlują narzędziami w niskich cenach (podejrzewam że kiepskiej jakości bo jak przyniosłem 1m rurkę jako przedłużkę to nie dał mi przetestować ;) a nasze klucze wytrzymują nawet i 2 m przedłużenia) A także pytają o turbiny uszkodzone w celu odkupienia Podsumowując myślę że może być to opłacalne jeżeli znajdziesz odpowiednich ludzi (zapracowanych i posiadających złom) jeśli tacy są w Twojej okolicy a można również dołączyć do tego inne oferty np handel narzędziami. Tylko że w tym roku cena złomu jest stosunkowo niska w porównaniu z ubiegłym rokiem.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Poszukiwanie złomu:)": - Poszukiwanie nabywców - poszukiwanie sponsora - Poszukiwanie zleceń dla nas - 20% - Poszukiwanie pracowników - Poszukiwanie zleceń - PH
• Strona 1 z 1
|
|