|
POSZUKUJE BEZPOŚREDNICH IMPORTERÓW-POWAŻNIE ZAINTERESOWANY |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
WITAM-POSZUKUJE BEZPOSREDNICH IMPORTEROW Z CHIN.NIE INTERESUJA MNIE OSOBY,KTORE MOGA COS SCIAGNAC,TYLKO TAKIE ,KTORE MAJA -JUZ W KRAJU JAKIES DOBRA-PO ATRAKCYJNEJ CENIE-HURT.JESTEM POWAZNIE ZAINTERESOWANY-NIE INTERESUJA MNIE OFERTY CENOWE 7-GO POSREDNIKA-A W REZULTACIE DROZSZE OD ALLEGROWEGO DETALU.CO MNIE INTERESUJE?-COKOLWIEK NA CZYM MOZNA ZAROBIC.MASZ TOWAR W DOBREJ CENIE-PROSZE O KONTAKT
Fajnie ze napisales wymagania co do kontrahenta, szkoda ze jednak sam nie napisales co dajesz w zamian. Jesli ktos chce kupic byle co na czym moze zarobic znaczy ze chyba raczej u niego kulawo z rynkiem zbytu albo oznacza on allegro. Dodatkowo potwierdza to naciskanie by ceny byly nizsze niz na allegro - a nie pomyslisz ze importer sam sobie wystawi?
pytasz,co oferuje-gotówkę-tylko tyle i az tyle.jesli masz cos ,co sprowadzasz w tysiach sztuk-to sprzedajesz to po sztuce na allegro czy hurtem???bo jesli po sztuce na allegro to pozdrawiam,ja nie szukam kwadratowych jaj-ale jeskli ktos pisze ,ze jest bezposrednim importerem ,a cene ma jak detalista z allegro- to pytam-po co sie chlopie meczysz,sprowadzasz,zalatwiasz setki papierow ,ryzykujesz,skoro twoja cena bedzie taka jak na allegro-chcesz zarobic???to napisz sprzedajacym na allegro,ze wezmiesz 1000 sztuk i zrobia ci cene lepsze niz ta,ktora ci wyszla,jako bezposredniemu importerowi-to chyba proste.wiec:nie szukam kwadratowych jaj -szukam kogoz,kto faktycznie wozi,doklada swoje,ja biore w hurcie,dokladam swoje,bierze detal-kumasz?pozdrawiam.ps-wiec po co ludziom hurtownie,skoro producenci moga po sztuce sprzedawac na allegro-ano po to,zeby produkowali-a nie mysleli o tym,ze pol dnia zajmie im wysylanie paczek do pana kowalskiego czy nowaka,
I Kazdy rodzaj towaru bierzesz w hurcie tak-byle cena byla dobra? Kur...to nawet hypermarkety na to nie ida. Ty to musisz miec rynek...:))
hypermarkety???a co to takiego????masz duży proble,chłopie,duuużżżyyy
hehe znow jak sie nie ma nic sensownego do powiedzenia to atakuje sie czlowieka. Ale przyznam Ci ze jestes pierwsza osoba ktora ma rynek zbytu na wszystko - normalnie to ludzie biora sie za jedna dziedzine - ty masz kupcow na wszystko - nic tylko pozazdroscic.
tobie zostało juz tylko biadolenie na forum-widzę,ze wcinasz się w wiele wątków ze swoimi wiejskimi mądrosciami,,,hypermarketami,,itd,proponuje,abys uderzył zobaczyć ,co w oborze sie dzieje,czy inwentarz w komplecie,bo fora importowe to dla ciebie jedynie sposob na dowartosciowanie sie i leczenie kompleksów importera,któremu znowu w życiu nie wyszlo....dostalem kilkanascie maili od ludzi z ofertami i juz dzialam,a ty???pomoge ci-kupie od ciebie jajka wiejskie,kure rosolowa,ser biały,moze ziemniaki.czuje,ze jestes szychą na lokalnym ryneczku-tylko ty i twój straganik...natural food.kocham cie za twoje nieskomplikowanie-i takich nam potrzeba.....w PGR-ach.spiep....dziadu
Nieźle:D
Swoją drogą autor postu ma rację. Czemu zakładać, że musi mieć zbyt na wszystko. Bierze cokolwiek a jak dostanie to w dobrej cenie to i tak to sprzeda z zyskiem. ( z czasem) Czaje. Pozdro
heh widze kolega dobrze zaprzyjazniony z wiejskimi klimatami - nie ma sie co martwic chlop ze wsi wyjdzie wies z chlopa nie. Nie watpie ze juz dostales kilkanascie maili z ofertami i juz dzialasz od czasu kiedy napisales post uplynelo juz prawie 13 godzin dodatkowo jest niedziela kazdy się rzuca z ofertami i kazdy chce sprzedac towar kolesiowi co "kupuje wszystko po dobrej cenie". Znajac zycie uwierze w to ze zaraz napiszesz ze polowe tego towaru z tych kilkunastu maili (wyslanych do ciebie w ciagu 13 godzin od napisania postu) juz sprzedales zarabiajac bagatela pol miliona zlotych. Masz szczescie że od marzen glowa nie puchnie inaczej by Ci ja dawno roz...balo. Oto poziom tego forum:-)
Czemu zakładać ze musi mieć zbyt na wszystko? Bo pisze w swoim poscie: . Może nie jestem tak blyskotliwy jak ten kolega co w ciagu 13 godzin w niedziele dostal kilkanascie ofert ale prosze wytlumacz mi jak mozna zarobic na towarze jesli sie go kupi a nie ma sie go jak sprzedac? Zawsze myslalem ze magazynowanie to koszta. Dodatkowo jak napisales (z czasem) to ile on kupi tych zeczy jesli wogole nie ma rynku 3-4 sztuki ktore z czasem sprzeda. Pozdrawiam
drogi kolego z czerwona flagą-polubilem cie,zżyłem w pewnym sensie-traktuj mnie wiec jako swojego przyjaciela.dziekuje za lekcję,ktora mi dałes.teraz juz wiem,ze handel wymaga dogłebnej analizy zysków i strat a nie tylko ,,ułańskiej fantazji,,rumianego chłopaka ze wsi-którym jestem bez cienia wątpliwosci.pozdrawiam cię i rad będę,jesli odpiszesz dobrym słowem,może udzielisz cennej , rady młodszemu koledze,zagłębiajacemu sie dopiero w arkana tajemnej wiedzy zwanej importem.moze nawet znajdziesz dla mnie jakaś niszę i obaj cieszyć sie bedziemy z owocnych bussinesów.Szczęść Boże,kochany druhu.z całego serca.konrad
o, to mnie rozwaliło- importer sam sobie wystawi towar... a czemu fabryka nie założy portalu typu allegro i sie tam nie wystawi itp itd... czytam troche to forum, mr.chandler sie przewija tu i tam z radami,ale kwiatek typu "po co importer ma sprzedać hurtowo skoro sam może robić detal" coś mi tu nie gra?
hm..jak by Ci to wytlumaczyc. Allegro to duzy rynek zbytu - jednak wykanczanie sie nawzajem. Znam bardzo duzo firm zajmującym się importem i wystawiajacym shit na allegro. To juz nie jest ten sam import co byl 6-7 lat temu kiedy marza nie schodzila z 200% i schodzilo zanim doplynelo. Dlaczego fabryka nie zrobi wlasnego serwisu?
Odpowiedz jest banalna nie jest w stanie tworzy za to swoją stronę internetową - kazdy wie ile zarabia allegro - dlaczego więc Ty nie zrobisz swojego serwisu i nie zaczniesz zarabiac - tylko nie mow ze bys nie chcial. Autor wątku to w mojej ocenie zwykly napaleniec mitoman który "jest w stanie sprzedać wszystko" serio przerabiam to niemal codziennie gdy ktoś mi pisze ze chcialby cos importować a na sakramentalne pytanie jak to sprzeda odpowiada mi allegro wowczas koncze z nim rozmowe. Zazwyczaj ludzie proszą o ściągnięcie czegoś np quady i skutery, lyzworolki i ochraniacze, czy choćby głupie patyczki do uszów ale uwierzcie mi nigdy nie miałem kolesia co chciałby kupić wszystko. Czy zatem kupi on tarcze diamentowe, bielizne damską, pokrowce samochodowe, amortyzatory, półprodukty chemiczne, zawiasy do szuflad. Tu koleś chce wmowić ze jest w stanie sprzedać wszystko - no uwierzcie mi że nawet Makro i Biedronka nie chce wziąść wszystkiego co tanie.
mysle ze sa osoby co potrrafio sprzedac wszystko np: moj wojek sprzedawal sledzie w bardzo wielkiej ilosci ale nie pamietam zeby mial cos wspolnego z ta dzialalnoscia ale jego praca to mu zlecila zadanie i jakos sie uporal a pracuje w firmie, ktora pomaga wlascicielom firm w problemach. np wiem ze pomagal lodzi na zmniejszenie bezrobocia wiec osoby co sie intersuja wie o jakiej firmie mowie
pozdro
Witam,
jestem importerem opon ciezarowych i osobowych z Chin, jezeli interesuje cie tenn produkt to prosze o kontakt. Pozdrawiam.
|
|