Dzień dobry,
Przejżałem już archiwum, widzę że pojawiają się ciekawe pomysły. Ja właśnie szukam czegoś dla siebie. Kapitał do dyspozycji 300-600tys; miejsce do inwestycji w sumie dowolne, najchętniej Opole lub okolice; moje zainteresowania to komputery, elektronika, automatyka przemysłowa, robotyka (te trzy ostatnie to również wykształcenie) i najchętniej szukałbym realizacji w czymś pokrewnym jako, że najlepiej robić coś na czym człowiek choć trochę się zna. Nie interesuje mnie działalność rolnicza i gastronomiczna :-) Myślałem o sklepie komputerowym, ale nie posiadam lokalu, a z tego co się doczytałem marża to ok 5%-10%, konkurencja w mieście dość duża, nie wiem czy udałoby się wyrwać tyle rynku by się utrzymać, więc ryzyko troche za duże. Co moglibyście polecić? Myślałem nad sklepem z częściami elektronicznymi, ale istnieją już 3 w Opolu, myślałem żeby zaprezentować ofertę również w internecie, ale istnieją niezłe sklepy z b. dobrymi cenami (sam kupuję u nich), a może jakieś przedstawicielstwo jakiejś firmy? Jakiś pomysł chociaż na branżę bardziej konkretną?
pozdrawiam, i dziękuję za ewentualne sugestie.