|
Poszukuję skutecznego pozycjonera - strona 2 |
Poszukuję skutecznego pozycjonera
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Rozumiem,ze Pan Łukasz szanuje kazda prace,dlatego swoim klientom oferuje komplet zimowych opon gratis.
Musi być przecież jakieś ryzyko:) Jak by nie było ryzyka w prowadzeniu działalności to każdy mógłby ją prowadzić... Dlatego właśnie dla firm, które chcą prowadzić sprzedaż przez internet decyzja o wyborze firmy pozycjonującej jest decyzją strategiczną. Nie może być podjęta w 1 czy 2 dni przez "pana od IT"... pozdrawiam, Wojciech Skarbek www.seolider.pl
Zapraszam na Pw.
Najważniejsze jest aby firma powiedziała Tobie w jaki sposób pozycjonuje, jeśli nie chce zdradzić metodologii to olej ich.
Google zaleca aby firmom pozycjonującym nie udostępniać loginu i hasła do serwera, ponieważ firma pozycjonująca może wkleić ci na stronę SWL-a za które dostaje się bana. Pamiętaj też ,że nieumiejętne pozycjonowanie może nałożyć filtr na twoją domenę.. a najgorszym wypadku ban.. Przed pozycjonowaniem skup się na kodzie strony ,a by był napisany zgodnie ze standardem. Pamiętaj o proporcjach tekstu nad kodem ( im więcej tekstu niż kodu tym lepiej). Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o pozycjonowanie wejdź na forum google, często bywają tam specjaliści z google.
Jeśli chcesz wiedzieć więcej o pozycjonowaniu to wejdź na forum.optymalizacja.com, a nie na forum google :))
forum optymalizacja jest bardzo dobre, ale warto poczytac tez o białym seo na google, aby naiwnie nie wierzyc we wszystko co piszą a potem płakac ze otrzymało sie bana.
Aby być skutecznym trzeba czytać wszystko. Liczy się I miejsce :)
witajcie :)
Wg mnie nie warto placic grubych pieniedzy firma pozycjonerskim po co?? Ostatnio miałam okazje zobaczyc link strony pozycjonujacej .... jakiejs nowej ktora sie dopiero tworzy bo tez szukam czegosc co wypozycjonuje moja strone;) Napisałam do administratora strony i powiedzial ze od pocztaku kwietnia bedzie mozna pozycjonowac przez top narzedzie. Wg mnie jest swietne i abonament bedzie kosztowal tylko 100 zl na pół roku wiec bardzo malo... Firmy pozycjonerskie biora za takie zlecenia jakies 800 zl jak nie wiecej:P Mysle ze warto sprobowac samemu a nie jest to trudne niz placic grube pieniadze firma:P POzdaje link do strony ponizej jetem nowym uzytkownikiem na forum i nie moge wstawiac linkow jesczez wiec wstawiam troche w innym formacie:) seo-dodawarka www i pl trzeba sobie samemu dopisac pozdro
Ale seo dodawarki, dodawarki do katalogów, linkery itp. to żadna nowość. Musisz jednak wiedzieć że jak będziesz się posługiwać takimi narzędziami bez wiedzy, doświadczenia i wyczucia i spaprzesz sobie domenę to już Ci nikt nie pomoże w jej wypozycjonowaniu nawet za 800 pln. Linki trzeba mieszać, pozycjonować własne zaplecze, nie używać wyłącznie tych samych anchorów itd..
Wypozycjonowanie domeny na tę frazę którą popsujesz może być już niemożliwe. Gdyby to było takie proste jak piszesz firmy zajmujące się pozycjonowaniem nie miałyby racji bytu.
Wystarczy jeden głupi ruch i możemy wpaśc w filtr ( który trwa od kilku dni do nawet 2 lat). Oczywiście nie można popadać w skrajność, google banuje tylko "ruchy" na domenie które odbiegają od naturalnego przyrostu.
Mnie nie chodzi o filtr ani ban. Jeżeli pozycjonując od początku nadasz sobie zbyt duży przyrost to potem nie będziesz go w stanie zachować. Domena spadnie na skutek braku przyrostu, a po takim spadku ponowne pozycjonowanie nie należy już do łatwych. Również przy braku zróżnicowania działań Malwina podejmuje ogromne ryzyko. A jeśli ta "super firma" której jeszcze nie ma :) upadnie ? Wszystkie linki znikną - i to właśnie będzie nienaturalnym w oczach google.
Good Luck!
Ja bym jednak nie wybierał firm, które proponują płatność za efekt. Z reguły jej praca ogranicza się wtedy jedynie do podlinkowania SWL-em, automatycznego katalogowania i może zaspamowania precli z miksera. Koszt pracy niewielki, jak strona wejdzie do TOP to będzie ok, jak nie to trudno, strata firmy niewielka. Płatność co miesiąc jednocześnie z ustaleniem np. co miesięcznych raportów o pozycji strony, ilości linków przychodzących, itp. No i trzeba pamiętać - pozycjonowanie kosztuje, szczególnie na te trudniejsze frazy, więc oferty z Allegro czy zlecenia przez net to w dużym stopniu naciągania (czyli typu TOP1 za 9,99zł).
Każdy ma prawo do własnego zdania, ale ja z Twoim się nie zgadzam. Oczywiście pracuje w firmie pozycjonującej więc możesz uznać, że po prostu Cie przekonuje. Moim zdanie warto korzystać ze zlecenia wszystkiego czego się da specjalistą. Czyli m.in. do powierzenia pozycjonowania firmie pozycjonującej. Dlaczego?? Efekt skali:) Firma która ma 100 klientów wypozycjonuje taniej 101 stronę niż Ty swoją pierwszą. Nawet uwzględniając zarobek takiej firmy. Podobnie jest z każdym innym zleceniem. Możesz samemu wyremontować mieszkanie ale musisz mieć czas, trochę wiedzy i umiejętności. Po remoncie może się okazać, że zaoszczędziłaś np. 2000zł a straciłaś 15 dni życia. pozdrawiam, Wojciech Skarbek www.seolider.pl
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|