Witam wszystkich.
W mojej miejscowości (100tys mieszkańców Kujawsko-Pomorskie) zamierzam otworzyć mały punkt usługowo- handlowy (co, to zostawię dla siebie :). Brakuje mi 5000pln do całości i tu jest problem. Obecnie oficjalnie nie pracuję a firma jeszcze nie jest zarejestrowana bo... brakuje mi jeszcze 5000pln więc jej nie rejestruję nie mając pewności że te pieniądze zdobędę...
Odpadają wszelkie pożyczki gdzie wymagani są żyranci, z mojej strony mogę zaoferować tylko weksel jako zabezpieczenie.
Na forum jest dużo doradców finansowych i liczę na ich poradę co z tym fantem zrobić...
Rejestrować najpierw firmę a potem się starać o kredyt, jeśli tak to gdzie można uzyskać tę kwotę? Czy po prostu dalej pracować „na czarno” i odkładać dalsze pół roku???
Owszem czytałem że w różnych bankach na start można uzyskać do 3000pln zakładając konto firmowe ale czy jest sens zakładać dwa i za dwa płacić? Poza tym czy takie pieniądze dostępne są "od ręki"? Bo skoro to karta kredytowa z takim limitem to trochę się na nią czeka? I jeszcze jedno, wolę spłacać przez 2lata w jednym banku taki kredyt niż przez rok w dwóch (jest to po prostu bez sensu, na koniec musiał bym łącznie obu pewnie 10 oddać...), dlatego kredyt wolałbym uzyskać w jednym miejscu.
Pozdrawiam