Witam.
Tak jak piszę w temacie, przeglądając ostatnie informacje odnośnie sytuacji gospodarczej w kraju i na świecie znalazłem dość ciekawą niszę, nie objętą jeszcze w Polsce przez żadną firmę (branża budowlana, developerka, korzysta z części mojego pomysłu).
Szybkość i ekspansja firmy w głównej mierze zależy od ilości pozyskanych środków pieniężnych. Szukam osób dysponujących wolną gotówką i chcących dobrze ulokować swoje pieniądze. Wkład każdego z inwestorów nie może być mniejszy niż 3 mln zł ( start działalności, nie chcę rozwodnienia), z czego na działalność operacyjną idzie 10% tej sumy, reszta jest inwestowana w bardzo stabilne aktywa, z dużym potencjałem wzrostu.
Drugim modułem firmy jest coś na kształt działalności finansowej, private bankingu. Tutaj nie mogę się za bardzo rozpisywać, żeby nie zdradzać tajemnicy. Pomysł może nie zainteresuje PE czy VC, ale średnia stopa zwrotu w przeciągu roku wahać się będzie od 15% (pesymistycznie) do 500% ( najbardziej optymistyczny warunek). Inwestycja raczej średnioterminowa (5 lat), ze względu na późniejsze spowolnienie procesu i mniejszą rentowność (chyba że przenosiny firmy do innych krajów). Najlepiej do 3 inwestorów (indywidualnie bądź instytucjonalnie).
Posiadam wstępny biznesplan.
Osoby zainteresowane i dysponujące gotówką, najlepiej z doświadczeniem i kontaktami w branżach budowlanych, rekreacji i turystyce, nieruchomościach i bankowości proszę o kontakt mailowy : pawel.kamil[O]gmail.com.
Pozdrawiam i zapraszam.