|
Potrzebni wspolnicy |
|
Strona główna forum
‹ Ogłoszenia
‹ Szukam, poszukuję
‹ Szukam wspólnika
Autor
Wiadomość
Chce zorganizowac w realu piramide finansowa i potrzebny mi jest ktos do tego (najlepiej jakis grafik i osoba ktora miala juz z tym do czynienia) Czekam na odpowiedzi tu lub na priv.
Z wikipedii:
Piramida finansowa - struktura finansowa, wzorowana na marketingu wielopoziomowym i często z nim mylona; określana także jako sprzedaż lawinowa. Piramida finansowa ma pozornie identyczną strukturę co piramida sprzedaży. Zyski węzła nie pochodzą jednak ze sprzedaży towarów lub usług, a praktycznie w całości z wpłat wpisowego wnoszonego przez nowych członków struktury, pozyskanych przez węzeł i węzły potomne. Na piramidzie finansowej zyskują tylko osoby, które znajdują się u jej szczytu i wystarczająco wcześnie do niej dołączyły. Olbrzymia większość uczestników piramidy na niej traci. W Polsce wiele szkód wyrządziły piramidy finansowe Skyline (nie mylić z amerykańską organizacją kościelną o tej samej nazwie), Tytan i ich pochodne. W większości krajów świata, w tym w większości krajów Unii Europejskiej, sprzedaż lawinowa jest nielegalna. W Polsce organizowanie bądź kierowanie systemem sprzedaży lawinowej jest czynem nieuczciwej konkurencji zagrożonym karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Czyli szukasz grafika, który wykona dla Ciebie banner/stronę/ulotkę/plakat o treści "zapłać X zł, pozyskaj Y osób które również zapłacą X zł i będą pozyskiwac kolejne osoby a będzisz milionerem"?
znam ten ból wiem jak trudno jest znaleść kogoś kto robił piramidę i nie siedzi wiem jak trudno jest znaleść kogoś kto sadził marihuane i nie siedzi jak trudno jest znaleść jakiegoś przestępcę kto tanio lub za darmo podzieli się wiedzą i nauczy jak organizować napad czy morderstwo doskonałe dlatego przyłączam się do autora tematu i apeluję do oszustów i złodziei : podzielcie sie wiedza i doświadczeniem nauczcie jak robic przekręty nauczcie jak bez wysiłku zdobyc duzą kasę i orznąć łatwowierne jelenie chyba ze dwa lata temu ( jak ten czas leci ) proponowałem powołac na forum dyzurnego psychiatrę miałby kolo wiele do zrobienia wiele osób nie zdaje sobie sprawy ze wczesnie rozpoczęte leczenie moze dac pozytywne skutki nie wolno tylko tego zaniechać, kto zaniehuje leczenie robi sobie wielka krzywdę
W sumie jakby nie patrzeć - można takie coś zorganizować na zasadzie sprzedaży np. materiałów na jakiś temat. Taki MLM - piszesz jakiś podręcznik i to sprzedajesz, a Ci następni też polecają i sprzedają. Tak to widzę prędzej.
Zresztą jak to jest - jakby stworzyć taką organizację to gdzie kończy się legalność? Np. w Avonie też jest wpisowe i też się ma od tego jakieś drobne za polecenie. Wiem, że to się zajmuje głównie sprzedażą konkretnych kosmetyków. Więc co jest legalne a co nie?
dobre pytanie a odpowiedz jest dziecinnie prosta : legalne jest to co nie jest zabronione
Więc co jest zabronione? Chodzi mi o konkret. Ciekawa sprawa to jest.
|
|