|
Potrzebuję 1 mln na wspaniały interes |
Potrzebuję 1 mln na wspaniały interes
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Kochani. Potrzebuję waszej pomocy. Razem z mężem chcemy spełnić nasze marzenie i otworzyć pensjonat z "prawdziwego zdarzenia" w uroczym miejscu Polski. Mamy już dom który jest na sprzedarz. Potrzebujemy na jego zakup 850 tyś. Musimy do tego przeprowadzić pewne udogodnienia, które spowodują że owy dom będzie jeszcze bardziej uroczy. Nasz problem polega na tym że mam tylko 20 tyś. Czyli kroplę w morzu :sad: Podpowiedzcie gdzie możemy starać się o tak duży kredyt. Niewiemy jak to rozwiązać. Bardzo proszę o pomoc.
witam
nie chce was zniechecac ale mysle ze 1 mln zl nie wystarczy jak ma byc to pensjonat z prawdziwego zdarzenia jesli za 850 000 zl kupicie dom to napewno nie zrobicie go za 150 000zl jest to nie mozliwe zalezy tez w jakim stanie jest dom i ile chcecie zrobic pokoi i czy beda to pokoje z lazienkami czy bez ja mialem pensjonat z 25 pokojami i moge powiedziec ze wydalem na niego prawie 2 mln zl fakt ze inwestycja sie zwroci zalezy tez w jakim miejscu bedzie polozony oraz od standardu pozdrawiam
Dom nie wymaga remontu, tylko dobudowy jednej małej części oraz gararzu. Dom chcemy kupić od bardzo zamożnych ludzi którzy niedawno skończyli remont, a żyją po prostu ze sprzedaży nieruchomości. A tak naprawdę to nie ma być pensjonat tylko 4 apartamenty. Jeżeli wiecie coś na temat tego gdzie możemy dostać tak duży kredyt to piszcie dla nas każda wiadomość jest cenna.
[ Dodano: Nie Paź 15, 2006 8:40 am ] A&K a jeżeli to nie jest tajemnicą to skąd wziąłeś 2 mln?? Pozdrawiam:)
witam
to nie jest tajemnica pracuje w nieruchomosciach tam takie pieniadze w rok mozna zarobic jesli jestes pracoholikiem ale podkreslam nie tylko z nieruchomosci ! pozdrawiam
A&K, ale kiedyś chyba od czegoś zaczynałeś?? my z mężem jesteśmy właśnie na etapie zaczynania. Niesety nie jesteśmy bogaczami ani nie mamy bogatych rodziców. Po prostu usiłujemy sami się czegoś dorobić. Ale aby się czegoś dorobić trzeba dysponować całkiem pokaźnym zasobem finansowym... I tego nam prakuje. To że nieruchomości przynoszą kokosy to nie tajemnica... Sami zainwestowaliśmy w mieszkanie, ale to dopiero poczatek. To co teraz chcemy zrobić uważamy za genialny pomysł. :grin:
witam
ja zaczolem od zainwestowania w siebie zrobilem licencje posrednika kurs kosztuje okolo 10 000 zl a jak nie macie zadnego domu lub mieszkania to zaden bank wam nie udzieli kredytu nawet jak macie mieszkanie to chyba nie w rownowartosci 1 mln zl ja proponuje porozmawianie z tymi ludzmi i dogadanie sie ze splacicie w ratach na poczatku 500 000 im 350 000 remont 150 000 ale nie radze wam sie w to pchac bedziecie musieli splacic jeszcze 500 000 a z 4 apartamentow wam sie nie zwroci radze pomyslec o czyms mniej kosztownym poniewaz i tak pensjonat nie bedzie dzialal caly rok pozdrawiam
850tys. to bardzo duzo piedzy w stosunku do waszych 20tys., kredytu raczej wam zaden bank na taką inwestycje nie da. Inną sprawą jest(jeśli juz byscie zdobyli te pieniądze), że nie wiadomo też czy to sie wróci a co jesli nie??, ile lat wtedy bedziecie spłacać swoje zobowiązania. Ja uważam, że na poczatku lepiej zacząć od czegoś mniejszego np. lokale użytkowe na wynajem lub mieszkania.
A&K zajmujesz sie nieruchomosciami?, może skomentujesz mój post link Pozdrawiam
Nie wiem czy mnie dobrze zrozumieliście. Sam dom jest warty 850 tyś. więc gdyby zdarzyło się tak że nam nie pójdzie a uważam że nie ma takiej możliwości, to sprzedaż takiej nieruchomości tym bardziej w takim miejscu polski nie będzie problemem.
Sądzę, że wszyscy dobrze rozumieją i dlatego mają wątpliwości. Piszesz w tytule o super interesie, potem okazuje się, że to 4 pokoje. Zakładając, ze masz je wynajęte przez 365 dni w roku (utopia) i za kazdy pokój (nie wiem jaki standard i jakie miejsce) powiedzmy 200 zł za dobę to Twój przychód wyniesie 73 tys. zł. Sądzę, że śmiało można to podzielić przez dwa celem urealnienia, czyli 35 - góra 40 tys. zł. Od tego odlicz koszty utrzymania - pranie, wymiana pośceli, sprzątanie, kuchnia (sami będziecie to robić, czy zatrudniać kogoś?) itp. na "czysto" zostanie Ci rocznie (?) w zależności od kosztów - jeśli wszystko sami to może 20 - góra 25 tys., a jak zatrudnisz choćby kucharza, to już niewiele Ci zostanie. A gdzie pieniądze na spłatę kredytu, który trzebaby zaciągnąć, o ile znalazłby się taki bank? Czy nadal uważasz, że to rewelacyjny interes?
Tak się składa że już mam kilku chętnych na wynajem na 2 lata. Chcą dać 6 tyś na miesiąc. plus do tego wszystkie media. Zapewne i tak znajdzie się ktoś kto odpisze i powie że to bez sensu. Ale darujcie sobie. ja tylko poprosiłam o poradę. To że jest to dla nas duża szansa my to po prostu wiemy.
Dodam tylko że na razie nie musimy na tym zarabiać. mamy z czego żyć :lol:
Jak masz klientów na 2 lata, to spisz z nimi umowę przedwstępną, idź do banku po kredyt, zawsze to jakieś dodatkowe zabezpieczenie i argument "za", do tego macie własne dochody, więc jest szansa na kredyt. Przy kredycie na 30 lat 800 tys. rata z odsetkami powinna zmieścić się w 4500 miesięcznie, więc dwa lata jesteś do przodu, a potem... trzeba mieć nadzieję, że też.
niemożliwe poszukajcie innego lokalu tańszego
Z takim podejsciem zycze powodzenia. zauważ ze kazdy chce wam tylko pomoc i przedstawic kazdy wariant.Moze cos przeoczyliscie w obliczeniach. A wracajac do tematu. To ja proponuje poszukac jakeigos kupca na ten dom doliczyc sobie 150tys prowizji i go sprzaedac. sama pisalas ze nie ebdzie problemu ze sprzedaza. Po kilku tkaich domakch juz uzbieracie na wlasny
Kamila,
To nie jest super interes. Odsetki od takiego kredytu was zjedzą. Nie macie własnych środków, a chcecie kupić dom po remoncie od ludzi zajmujących się sprzedażą takich nieruchomości. To oferta dla b. bogatych, a nie dla dorobkiewiczów. Nie chce mi się wierzyć, że macie kilku (!) chętnych na wynajem na 2 lata po 6 tysięcy/m-c + media. Jakby to była prawda oznaczałoby to, że trafiliście na żyłę złota. Wtedy trzeba brać inwestora, kredyt hipoteczny pod inwestycję - wybudować samemu (bo taniej) i za 850 tys będzie więcej niż 4 apartamenty. Ale, jak powiedziałem, takich klientów nie ma, chyba że uderzacie do pierwszej setki z Wprost lub Forbesa ;-)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Potrzebuję 1 mln na wspaniały interes": - Potrzebuje 200 tys na pierwszy interes - potrzebuje pomysłu na interes - Mam innowacyjny 100% interes, potrzebuje wspólinwestorów. - mam wspaniały pomysł na biznes. - bieluń wspaniały-luka w prawie aby sprzedaż była legalna
• Strona 1 z 1
|
|