|
Pożądny lokal w Lublinie |
Pożądny lokal w Lublinie
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam. W dużym skrócie: mam lokal, atrakcyjnie położony bo w ścisłym centrum miasta, z dużymi możliwościami i potencjałem, mam też kapitał, problem polega na tym, że kiepsko stoję z samym pomysłem. Tzn luźnych propozycji czy wizji jest sporo ale tak naprawdę chcę poznać opinie innych, niezależnych osób, które nie znajdują się w moim otoczeniu - jakiego lokalu Wam brakuje, czego szukacjie w lubelskich restauracjach, jakiej kuchni chcieli by zasmakować mieszkańcy i bywalcy tego miasta. Problem w tym czy nastawić się na konkretny profil restauracji czy raczej eksperymentować ze smakami świata. Co myślicie? Za każdą opinię będę wdzięczna, choć najbardziej ucieszą mnie te z Lublina.
Tez mieszkam w Lublinie.Zalezy gdzie masz ten lokal-Krak.Przed.,Starowka,Lubartowska,Bernardynska itp.Ile lokal ma metrow,jakie masz srodki finansowe.Czy masz dosw gastronomiczne ,podejscie do klientow[vide Jesz Burger]Wedlug mnie sytuacja gastronomi w Lublinie jest trudna,jest kilka resteuracji do sprzedania,dzierzawy.Ja rowniez,mysle o resteuracji ,napisz na priw to porozmawiamy.
Powiem Ci, że dobrze myślisz z tym by zapytać ludzi czego potrzebują, ale może zrób jakąś dużą ankietę? Zastanów się do jakiego klienta celujesz... no i popatrz na zagraniczne trendy, co tam jest popularnego - lub nowego...zaskocz czymś niepowtarzalnym i buduj klimat :) powodzenia w biznesie!
Kapitał jest - ale jaki? U jednego pod tym może się kryć kapitał w wysokości 10 tys zł, a u drugiego 500 tys zł. W zależności do kapitału będzie łatwiej doradzić co otworzyć i oczywiście czy była by konkurencja duża.
Chyba niezbyt dokładnie zrozumieliście moje intencje. Nie szukam wspólnika, a zgromadzony kapitał w zupełności mi wystarczy. Chcę tylko poznać opinie tutejszej grupy ludzi odnośnie upodobań kulinarnych, smaku którego być może chcieliby spróbować. Chcę wiedzieć czy konsumenci są tradycjonalistami i większość opowie się za takimi profilami restauracji jakie są obecnie na rynku czy może jednak są poszukiwaczami otwartymi na nowości. Czy zamawiając posiłek w restauracji patrzą bardziej na wielkość i cenę porcji czy może jednak na jakość posiłku. Czy siedząc wieczorem przy piwku z przyjaciółmi sięgną po paluszki czy chipsy czy też może bardziej wyszukane przekąski. Lokal, który mam na myśli ma możliwości i naprawdę spory potencjał. Moj pomysł ma trafić do 2 rodzajów klientów. Tych, kórzy przyjdą do restauracji na coś naprawdę smacznego i nie pożałują na to grosza oraz na amatorów piwka. Lubelskie realia pokazują, że z gastronomią jest u nas słabo. Dlatego nie nastawiam się tylko na restaurację, a z drugiej strony zdaję sobie sprawę że z samego piwa się nie utrzymam. Stąd pomysł na stworzenie miejsca dla jednych i drugich.
Hym... w Lublinie moim zdaniem brakuje lokalu z kuchnią hińsko-wietnamską.... z prawdziwego zdażenia klitki typu złoty smok.... pożal się boże. I jeszcze jedno jak przyjeżdżam do polski i mam chęć dobrze zapłacić za dobre jedzonko to napewno nie ide tam gdzie dookoła ohlaptusy żłopią browar. Myślę że jedno z drugim nie idzie zbytnio w parze, albo bar albo restauracja.Pozatym jeśli to lokal w dobrym miejscu to czemu od razu gastronomia?? Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pożądny lokal w Lublinie": - Lokal w Lublinie Behemot Cafe - posiadam lokal w lublinie, mercedesa sprintera - Odstąpię lokal w galerii handlowej w Lublinie - Dotacja z UE w Lublinie - Biuro w Lublinie lub Świdniku
• Strona 1 z 1
|
|