Hej...
Mam pytanko. Jak sie ma sprawa z pozwoleniem na sprzedaz takim jezdzacym Vanem-fast foodem? Chodzi mi o to czy jak powiedzmy sobie zaparkuje autko pod jakims stadionem to moge dostac za to mandat?
|
Pozwolenie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Hej...
Mam pytanko. Jak sie ma sprawa z pozwoleniem na sprzedaz takim jezdzacym Vanem-fast foodem? Chodzi mi o to czy jak powiedzmy sobie zaparkuje autko pod jakims stadionem to moge dostac za to mandat?
Jak zaparkujesz w dozwolonym miejscu i nie będziesz próbował nic sprzedawać, to na pewno nie. W końcu nie Ty jeden parkujesz pod stadionem :-)
Jeśli jednak chcesz sprzedawać, to już gorzej. Kiedyś trzeba było mieć pozwolenie na handel obwoźny - teraz chyba też. Na pewno musisz mieć wpisane w DG miejsce prowadzenia działąlności (cały kraj) Musisz mieć ważne badania lekarskie i papier pokontrolny z Sanepidu. Musisz zapłacić za miejsce pod danym stadionem na czas sprzedaży. Zazwyczaj opłaty robi się w Gminie, czyba, że staniesz na prywatnym terenie - wtedy płacisz właścicielowi gruntu. Być może pozwolą Ci stanąć na terenie stadionu - wtedy opłata dla danego Klubu Sporotowego - to zazwyczaj w małych miasteczkach.
|
|