witam
mam takie pytanie do speców
Ile kosztoałoby pozycjonowanie całkiem nowej strony na słowo kluczowe: warszawa
dodam żebyście nie musieli szukać iż jest 13 mln. zapytań miesięcznie na to hasło
radekk liczę na twoja rzeczową wypowiedź
pozdro
|
Pozycjonowanie na hasło regionalne? |
Pozycjonowanie na hasło regionalne?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
witam
mam takie pytanie do speców Ile kosztoałoby pozycjonowanie całkiem nowej strony na słowo kluczowe: warszawa dodam żebyście nie musieli szukać iż jest 13 mln. zapytań miesięcznie na to hasło radekk liczę na twoja rzeczową wypowiedź pozdro
Bedzie kosztowało bardzo dużo to raz i będzie trwało bardzo długo zanim dotrzesz na 1 stronę.
A nie możesz do słowa Warszawa dodać jakiegoś słowa?
25 tyś PLN za 6 mieś pracy. Gwarancja.
to trochę dużo jak na świeży portal, który w zamiarze nie jest nastawiony na jakiekolwiek dochody w pierwszym roku lub więcej. wyszłoby ponad 4 tys miesięcznie. hmmm ale teraz na po wpisaniu warszawa na pierwszym miejscu jest urząd miejski, na drugim wikipedia, na trzecim tvn a na czwartym gazeta wyborcza. czy to możliwe żeby urząd i wikipedia przebiły finansowo takich potentatów finansowych jak tvn czy gazeta?
Przecież tu chodzi o treść. Pewno gugel uznał że najbardziej wartościowe są te strony. Wiki dodatkowo ma chyba bonusa i linki z niej mogą dać niezłego kopa twojej stronie.
Tak czy owak - za czapkę gruszek nie wypozycjonujesz tak silnie obsadzonej frazy nawet do top 3 moim zdaniem. Koszta będą tu b. wysokie. Nie lepiej dodać jeszcze jakąś frazę do "warszawa" ? Zawsze to ograniczy koszty, no chyba, że dysponujesz kwotami pozwalającymi pokryć koszty pozycjonowania na samo "warszawa" ;) Powodzenia
Wikipedia nie musi płacic za to pozycjonowanie. Wikipedia sama w sobie daje dużą wartośc podstronom na różne hasła, które sa w niej zawarte. Użytkownicy także sami napędzają takie pozycjonowanie. Mogą często linkować artykuł na wiki i tym podobne. Niestety zgadzam się z tym, iz pozycjonowanie na hasło Warszawa, może być jednym z tych dużo droższych. Tak na prawdę masa firm może chciec i na pewno chce pozycjkonować swoje strony na to hasło. Tutaj potrzebna by była długa, kosztowna i intensywna akcja pozycjonerska.
A może zadzwoń do google polska i dowiedz się ile kosztuje może taniej wyjdzie a na dodatek będzie od razu na pierwszym miejscu. Gdzieś czytałem o tym że tak również można
Da się .
Wystarczy mieć konto w adwords i tam sobie wszystko poustawiasz. Tylko to może dość sporo kosztować. Miałem kupon na 250 zł to sobie poeksperymentowałem. Ustawiłem na swoje hasło dość spory limit i zjadało mi ok 50 zł / dziennie :D za 1 miejsce.
jakby było 50 zł dziennie to pikuś. Jak strona ruszy to przez jakiś czas mógłbym płacić więcej. wkońcu to byłoby notowane jako strata i odliczane od innych zysków.
Pisałem Tobie abyś przekręcił do google Polska i dowiedział się ile na takie hasło to kosztuje po co tyle zachodu, jeden tel i wszystko jasne, każde słowo kluczowe ma inną cenę i trudno powiedzieć jak będzie pozdrawiam
i tak zrobię, ale dopiero gdy strona ruszy. muszę się jeszcze zastanowić nad tymi słowami kluczowymi bo to wcale nie takie proste. pozdro
Czytam i czytam i ubawiłam się strasznie - najbardziej z tego przedzwoń do Google będzie od razu na pierwszy miejscu ;) hehehe
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Pozycjonowanie na hasło regionalne?": - Wyroby regionalne - artykuly regionalne - Piwa Regionalne - Śląskie Przewozy regionalne - PANTOFLE REGIONALNE -GÓRALSKIE
• Strona 1 z 1
|
|