|
Pozycjonowanie stron - strona 2 |
Pozycjonowanie stron
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Niekoniecznie chodzi tylko o ilość wyników. Wystarczy popatrzeć na ilośc linków sponsorowanych na frazie i już wiesz czy będziesz miał dużo roboty czy nie. Ale oczywiście ilośc wyników ma znaczenie :).
Jeśli konkurencja jest duża to fraza jest ciężka. Jeśli jest 15 firm bijących się o top5 to jest ciężko.
ja coraz bardziej mysle o wejsciu w ten rynek.. od przyszlego rok uchyba startuje..
a co do pozycjonowania to wiele zostalo powiedziane a takze to gdzie szukac i co czytac
No właśnie, temat rzeka, są w necie Firmy które podejmują się pozycjonowania, jak: strona jest super, fraza łatwa i mało popularna, wtedy to nie jest taka sztuka.
Pozycjonowanie jest jak najabrdziej ok : ) Tylko jak nadrobic kilka lat doswiadczen w pare tygodni? Ciezko. Reszte mozna nadrobic na szkoleniach seo.
A powiedzcie mi, jak to jest że są podobne strony, podobna tematyka, obie są już kilka dobrych lat w necie, ale jedna trochę dłużej. Wiem że to ważne że jest starsza, ale ma kopiowane teksty, i nic się wielkiego nie zmienia. Druga ciągle dodaje nowe teksty, głównie nie kopiowane i ta z kopiowanymi tekstami lepiej stoi w googlach, znacznie lepiej. Czemu tak jest?
Przecież mówi się że kopiowanie tekstów to zabójstwo, że google źle na to patrzy
Tak, Google nie lubi zduplikowanego kontentu. To prawda. Ale powstaje pytanie: skąd mają wiedzieć która strona jest duplikatem której ? I tutaj jedyne rozwiązanie jest takie, że analizują, która strona z daną treścią została przez nich zaindeksowana jako pierwsza ta jest stroną pierwotną. Jeśli masz możłiwość udowodnić że w ten sposób zostało naruszone prawo autorskie to coś mi się kojarzy, że w GWT (Google Webmaster Tools) chyba jest opcja do zgłaszania naruszenia praw autorskich.
Niestety mechanizm jest inny. Silniejsza w Google strona może zostać uznana za autora.
Na innym forum wypowiadał się jakiś reporter który napisał newsa na swoim blogu i dorzucił parę swoich fotek. Był w google na pierwszym miejscu na to zdarzenie jednak spadł kiedy większy portal skopiował jego artykuł wraz ze zdjęciami. W sumie w końcu się dogadali ale ten przypadek pokazuje że Google ma tendencję do faworyzowania niektórych serwisów .
Jak chcesz pozycjonwoac cudze strony, to potrzebujesz zbudowac zaplecze. Potrwa to dobre 3 lata, bez przesad. Jesli jestes gotowy tyle czasu poswiecic, by potem byc skutecznym - dawaj ;)
Sprawdź również podobne tematy:
- Pozycjonowanie stron
- POZYCJONOWANIE STRON - Pozycjonowanie stron - Pozycjonowanie stron internetowych - Pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach - Pomogę - pozycjonowanie stron www - Pozycjonowanie stron internetowych - Pozycjonowanie stron w wyszukiwarce - [Wykonamy] Profesjonalne pozycjonowanie stron www Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|