|
Pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach |
|
Strona główna forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
...Poczytaj patent google
a ja chcialem jeszcze powiedziec ze ktos to przeczyta pomysli ze ot latwe zacznie robic wpadnie do sanboxa i bedzie pisac na innych forach dlaczego tak sie dzieje... ludzie dajcie spokoj.. albo wiecie duzo i robicie albo zatrudnijcie kogos... SEO nie jest dla wszystkich i nigdy nie bedzie...
Witam
a propos Panowie :) Uuuch, jak dawnomnie tu nie było :)Mioło powrócic Właśnie szukam pozycjonera - zależy mi na kimś, kto chce pracować stacjonarnie (więc praca na terenie Krakowa), pracuje etycznie (żadnych tam cloakingów, ukrytych tresci itd) i efektywnie (nie chodzi mi o czas osiągania pozycji - tu juz często rządzi wielki Google, ale o ilośc optymalizacji i pozycjonowań, które może ciągnąc na raz) W razie zainteresowania zapraszam na PW - rozeslijcie proszę wici po znajomych :) Z góry dziękuję
Tiferet, czyzbys otwierala firme SEO? ;)
Na szczęście nie już tak męsko jak kiedyś ;-) Znam doskonałego pozycjonera ale pracą w Krakowie nie będzie zainteresowany. A właściwie to co to za różnica gdzie pracuje? Przecież wszystko i tak robi przez sieć ;-)
WojciechH, nawet w tej dziedzinie wazny jest kontakt z klientem, najlepiej osobisty.
Jeżeli klient jest tradycjonalista i musi mieć kontakt "osobisty" to zawsze może się z nim kontaktować handlowiec. Specjalista powinien zajmować się swoją działką :-) Zresztą to zawsze jedno miejsce pracy mniej. Tak ja to widzę.
Witam
- Nie :) Ale firma w której pracuje, zajmuje się między innymi reklamą wyszukiwarkową, optymalizacją itd...
Zasadniczo tak, mamy zresztą kilku świetnych pozycjonerów zdalnych. (Jakkolwiek napisz mi na PW namiar na znajomego -zdalnie też możemy współpracować) ale w tym momencie potrzebuję kogoś do biura. Czasem zdarza się bowiem, ze dzwoni klient i chce informacji na "już" poza tym dobrze jeśli przy dużej ilości zleceń ktoś pracę zdalnych pozycjonerów koordynuje, a żeby to robić efektywnie, dobrze jest się na tym znać. Po trzecie w momencie zapytania o wycenę mam takiego pozycjonera pod ręką i robi mi to (w zależności od czasu) w ciągu kilku chwil - godzin - nie muszę czekać aż ktoś odbierze maila, wróci ze sklepu czy odeśpi imprezę, żeby mi odpisać. Dzięki temu klient ma info od razu i jest zadowolony z jakości obsługi. Po czwarte - jeśli cokolwiek się dzieje na rynku, google szaleje - mając kogoś kto śledzi rynek, jesteśmy na bieżąco... Czy to wystarczające powody? :-p Pozdrawiam
Jeżeli potrzebujecie kogoś do koordynacji pracy to rozumiem, jeśli po prostu pozycjonera to wciąż nie ;-)
Przeczytaj to co napisałaś i pomyśl, czy Cię to przekonuje :-)
Moim zdaniem Tiferet sie troszke zaplątala w swojej wypowiedzi, nie mniej jednak bardziej sklaniam sie ku jej rozumowaniu. SEO nie wymaga ciaglego osobistego kontaktu z klientem ale uwazam, ze pierwsze spotkanie daje lepszy rezultat niz rozmowa telefoniczna. Nie wyobrazam sobie wspolpracy i ciaglego kontaktu na linii Lodz - Krakow. Kiedys realizowalem jeden powazny projekt na odleglosc (Lodz - Tychy), nie wspominam tego zbyt milo.
A ja 95% pracy wykonuję na odległość. Osobiście wybieram się na ważne negocjacje, prezentację wyników i czasami na podpisanie umowy. Resztę spokojnie można robić z dowolnego miejsca na świecie. Bywało nawet z jachtu na Mazurach ;-)
|
|